Αυτή η λεμονάτη συκωταριά στο τηγάνι, είναι ένας γρήγορος και πεντανόστιμος μεζές για το βράδυ της Ανάστασης ή το τραπέζι του...

Αυτή η λεμονάτη συκωταριά στο τηγάνι, είναι ένας γρήγορος και πεντανόστιμος μεζές για το βράδυ της Ανάστασης ή το τραπέζι του Πάσχα

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
17

Για τη συκωταριά με σπανάκι και ανοιξιάτικα μυρωδικά

  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 αρνίσια συκωταριά ψιλοκομμένη σε μπουκιές
  • 7-8 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 ματσ. άνηθο
  • 1/2 ματσ. μαϊντανό
  • 1/2 ματσ. μυρώνια
  • 1/2 kg σπανάκι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 λεμόνι (χυμός)

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Σιγό μαγείρεμα

    Για τη λεμονάτη συκωταριά

    Ζεσταίνουμε πρώτα σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο.

    Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη συκωταριά και τη ροδίζουμε για 6΄-7΄.

    Τότε προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τ’ αφήνουμε να μαραθούν για 3΄-4΄.

    Σβήνουμε με το κρασί.

    Προσθέτουμε το σπανάκι χοντροκομμένο και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

    Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και σκεπάζουμε να βράσει με τα υγρά του για 15΄ και να μείνει μόνο με το λάδι του.

    Τέλος, στύβουμε το λεμόνι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

    Τι συνοδευτικό θα φτιάξεις;

    Κάτι μαγειρεύεται