Αυτή η λεμονάτη συκωταριά στο τηγάνι, είναι ένας γρήγορος και πεντανόστιμος μεζές για το βράδυ της Ανάστασης ή το τραπέζι του...

Αυτή η λεμονάτη συκωταριά στο τηγάνι, είναι ένας γρήγορος και πεντανόστιμος μεζές για το βράδυ της Ανάστασης ή το τραπέζι του Πάσχα

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
17

Για τη συκωταριά με σπανάκι και ανοιξιάτικα μυρωδικά

  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 αρνίσια συκωταριά ψιλοκομμένη σε μπουκιές
  • 7-8 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 ματσ. άνηθο
  • 1/2 ματσ. μαϊντανό
  • 1/2 ματσ. μυρώνια
  • 1/2 kg σπανάκι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 λεμόνι (χυμός)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη λεμονάτη συκωταριά

    Ζεσταίνουμε πρώτα σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο.

    Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη συκωταριά και τη ροδίζουμε για 6΄-7΄.

    Τότε προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τ’ αφήνουμε να μαραθούν για 3΄-4΄.

    Σβήνουμε με το κρασί.

    Προσθέτουμε το σπανάκι χοντροκομμένο και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

    Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και σκεπάζουμε να βράσει με τα υγρά του για 15΄ και να μείνει μόνο με το λάδι του.

    Τέλος, στύβουμε το λεμόνι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

    Τι συνοδευτικό θα φτιάξεις;

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται