Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
ΓΙΑ ΤΟ STIR-FRY
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
ΓΙΑ ΤΟ STIR-FRY
Εκτέλεση
ΤΑΪΛΑΝΔΕΖΙΚΟ STIR-FRY
- Για το ταϊλανδέζικο stir-fry
- Κόβουμε το κρέας σε μικρά μακρόστενα κομμάτια και τα βάζουμε σε μπολ. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά της μαρινάδας να διαλυθεί το κορν φλάουρ και περιχύνουμε το κρέας. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με μεμβράνη κουζίνας κι αφήνουμε στην άκρη για 30′.
- Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Αφήνουμε στην άκρη.
- Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε γουόκ και προσθέτουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και το τζίντζερ κι ανακατεύουμε για 1′. Προσθέτουμε το κρέας με τη μαρινάδα του. Ψήνουμε για 4′-5′.
Προσθέτουμε το κρασί . - Προσθέτουμε το μπρόκολο και την πιπεριά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε για 4′-5′ να μαλακώσουν ελαφρά τα λαχανικά. Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με 3 κ.σ. νερό και το προσθέτουμε.
- Τραβάμε τα υλικά στα πλαϊνά του γουόκ και ρίχνουμε στο κέντρο το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε καλά να πυκνώσει η σάλτσα.
- Τέλος προσθέτουμε το σουσαμέλαιο και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε με ρύζι jasmine ή basmati.
ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΑΪΛΑΝΔΕΖΙΚΟ STIR-FRY, ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ
- http://www.argiro.gr/recipe/kineziko-tiganito-ruzi-sto-gouok/