Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Πυρίμαχο σκεύος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
- Κόβουμε τα τυριά και το ζαμπόν σε μικρά καρέ.
- Ψιλοκόβουμε το μπέικον, το βάζουμε σε τηγάνι αντικολλητικό και το ψήνουμε να βγάλει το άρωμα του για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε 1 σκ. σκόρδο και αρωματίζουμε για 1 λεπτό, έπειτα την αφαιρούμε.
- Ρίχνουμε την κρέμα και αφήνουμε να πάρει βράση.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και λίγο αλάτι και πιπέρι.
ΓΙΑ ΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
- Σε κατσαρόλα βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά, δυο λεπτά λιγότερο από ότι αναγράφεται στην συσκευασία.
- Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και τα βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος.
- Στη συνέχεια τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τα τυριά και το ζαμπόν.
- Περιχύνουμε με την αρωματισμένη κρέμα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 25′ περίπου μέχρι ελαφρά να ροδίσει η επιφάνεια και να λιώσουν τα τυριά.