Ταλιατέλες 4 τυριά με αρωματισμένη κρέμα

Αγαπημένο κλασικό φαγητό, ταλιατέλες 4 τυριά που δεν λείπει από κανένα σπίτι! Τα ζυμαρικά παντρεύονται μαγικά με την κρέμα γάλακτος, το μπέικον και 4 τυριά

Δύσκολη
0:40

6

15 λεπτά

25 λεπτά

Ταλιατέλες στο φουρνο - Ταλιατέλες 4 τυριά

Υλικά

ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Πυρίμαχο σκεύος

Υλικά

ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

  1. Κόβουμε τα τυριά και το ζαμπόν σε μικρά καρέ.
  2. Ψιλοκόβουμε το μπέικον, το βάζουμε σε τηγάνι αντικολλητικό και το ψήνουμε να βγάλει το άρωμα του για 2-3 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε 1 σκ. σκόρδο και αρωματίζουμε για 1 λεπτό, έπειτα την αφαιρούμε.
  4. Ρίχνουμε την κρέμα και αφήνουμε να πάρει βράση.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και λίγο αλάτι και πιπέρι.

ΓΙΑ ΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ

  1. Σε κατσαρόλα βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά, δυο λεπτά λιγότερο από ότι αναγράφεται στην συσκευασία.
  2. Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και τα βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος.
  3. Στη συνέχεια τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε.
  4. Προσθέτουμε τα τυριά και το ζαμπόν.
  5. Περιχύνουμε με την αρωματισμένη κρέμα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 25′ περίπου μέχρι ελαφρά να ροδίσει η επιφάνεια και να λιώσουν τα τυριά.
Απόρρητο