Για την αρωματισμένη κρέμα
Κόβουμε τα τυριά και το ζαμπόν σε μικρά καρέ.
Ψιλοκόβουμε το μπέικον, το βάζουμε σε τηγάνι αντικολλητικό και το ψήνουμε να βγάλει το άρωμα του για 2′-3′.
Προσθέτουμε 1 σκ. σκόρδο και αρωματίζουμε για 1′. Την αφαιρούμε.
Προσθέτουμε την κρέμα και αφήνουμε να πάρει βράση.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και λίγο αλάτι και πιπέρι.
Εκτελεση
Σε κατσαρόλα βραζουμε σε αλατισμένο νερό, δυο λεπτά λιγότερο από ότι αναγράφεται στην συσκευασία.
Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
Τα βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα τυριά και το ζαμπόν.
Περιχύνουμε με την αρωματισμένη κρέμα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 25′ περίπου μέχρι ελαφρά να ροδίσει η επιφάνεια και να λιώσουν τα τυριά.