Ταλιατελες στο φουρνο με τυρια και κρεμα γαλακτος απο την Αργυρω.

Ταλιατελες στο φουρνο με τυρια και κρεμα γαλακτος απο την Αργυρω.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
191
  • 500 γρ. ταλιατέλες
  • 250 γρ. ζαμπόν
  • 150 γρ. εμένταλ
  • 150 γρ. κεφαλογραβιέρα
  • 150 γρ. κασέρι
  • 150 γρ. μοτσαρέλα
  • 2 φέτ. μπέικον
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών
  • Λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για την αρωματισμένη κρέμα

    Κόβουμε τα τυριά και το ζαμπόν σε μικρά καρέ.

    Ψιλοκόβουμε το μπέικον, το βάζουμε σε τηγάνι αντικολλητικό και το ψήνουμε να βγάλει το άρωμα του για 2′-3′.

    Προσθέτουμε 1 σκ. σκόρδο και αρωματίζουμε για 1′. Την αφαιρούμε.

    Προσθέτουμε την κρέμα και αφήνουμε να πάρει βράση.

    Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και λίγο αλάτι και πιπέρι.

    Εκτελεση

    Σε κατσαρόλα βραζουμε σε αλατισμένο νερό, δυο λεπτά λιγότερο από ότι αναγράφεται στην συσκευασία.

    Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.

    Τα βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε.

    Προσθέτουμε τα τυριά και το ζαμπόν.

    Περιχύνουμε με την αρωματισμένη κρέμα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 25′ περίπου μέχρι ελαφρά να ροδίσει η επιφάνεια και να λιώσουν τα τυριά.

     

    Οδηγός Μαγειρικής

    Κάτι μαγειρεύεται