Εκτέλεση
Για την κρέμα
Κόβουμε τα τυριά και το ζαμπόν σε μικρά καρέ.
Ψιλοκόβουμε το μπέικον, το βάζουμε σε τηγάνι αντικολλητικό και το ψήνουμε να βγάλει το άρωμα του για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε 1 σκ. σκόρδο και αρωματίζουμε για 1 λεπτό, έπειτα την αφαιρούμε.
Ρίχνουμε την κρέμα και αφήνουμε να πάρει βράση.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και λίγο αλάτι και πιπέρι.
Για τα ζυμαρικά
Σε κατσαρόλα βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά, δυο λεπτά λιγότερο από ότι αναγράφεται στην συσκευασία.
Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και τα βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος.
Στη συνέχεια τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα τυριά και το ζαμπόν.
Περιχύνουμε με την αρωματισμένη κρέμα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 25′ περίπου μέχρι ελαφρά να ροδίσει η επιφάνεια και να λιώσουν τα τυριά.