Εκτέλεση
Για τη σαλάτα ταμπουλέ, βάζουμε πρώτα το πλιγούρι σε μπολ και το σκεπάζουμε με ζεστό νερό ίσα που να το καλύπτει.
Στη συνέχεια σκεπάζουμε το μπολ. Αφήνουμε το πλιγούρι να μείνει και να ρουφήξει το υγρό για 10΄-15΄.
Αφαιρούμε τους σπόρους από τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε σε μικρά καρέ.
Έπειτα, κάνουμε το ίδιο και με το αγγούρι. Βάζουμε τα καρέ σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το μαϊντανό, το δυόσμο, τα φρέσκα κρεμμύδια, το ξερό κρεμμύδι και το μουσκεμένο πλιγούρι.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ξίδι (ή το λεμόνι).
Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε το ταμπουλέ να μαριναριστεί και να παγώσει στο ψυγείο για λίγη ώρα.
Πριν σερβίρουμε ανακατεύουμε για άλλη μια φορά καλά.
Αγαπάτε τις σαλάτες; Ανακαλύψτε περισσότερες φανταστικές συνταγές και φτιάξτε την τέλεια σαλάτα για κάθε περίσταση.
Αν σας αρέσει η σαλάτα ταμπουλέ, τότε πρέπει να δείτε και την παρακάτω συνταγή
Ταμπουλέ αντιοξειδωτικό με ψητά λαχανικά και κοτόπουλο γλυκόξινο