Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΤΑΣ ΚΕΜΠΑΠ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΤΑΣ ΚΕΜΠΑΠ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια, σε μέγεθος μπουκιάς.
- Αφού το στεγνώσουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, το πανάρουμε στο αλεύρι και τινάζουμε το περίσσευμα.
- Ζεσταίνουμε το βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε καλά το κρέας από όλες τις πλευρές, για 4 με 5 λεπτά.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρεμμύδι και αφήνουμε να μαραθεί για 4 με 5 λεπτά, χωρίς να πάρει χρώμα.
- Ρίχνουμε τον πελτέ στην κατσαρόλα και τον τρίβουμε με σπάτουλα ή κουτάλα.
- Αφήνουμε για 1 λεπτό να ψηθεί και να βγάλει τα αρώματα του.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε λίγα λεπτά να εξατμιστεί το μισό αλκοόλ.
- Προσθέτουμε ζεστό νερό ή ζωμό κρέατος, ίσα που να σκεπάζει το κρέας.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία.
- Αφήνουμε το μοσχάρι να βράσει σε χαμηλή φωτιά, περίπου για 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.
- Η σάλτσα πρέπει ίσα ίσα να κοχλάζει.
- Προς το τέλος του βρασμού, προσθέτουμε τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι.
- Επιβάλλεται να σερβίρετε το λαχταριστό μοσχάρι τας κεμπάπ με ρύζι ή ακόμα καλύτερα με παραδοσιακό ανατολίτικο ατζέμ πιλάφι!