Μοσχάρι τας κεμπάπ της Αργυρώς. Τρυφερά κομμάτια μοσχαριού, μαγειρεμένα σε κόκκινη πεντανόστιμη σάλτσα με μπαχαρικά, που απογειώνουν το τραπέζι....

Μοσχάρι τας κεμπάπ της Αργυρώς. Τρυφερά κομμάτια μοσχαριού, μαγειρεμένα σε κόκκινη πεντανόστιμη σάλτσα με μπαχαρικά, που απογειώνουν το τραπέζι. Φτιάξτε αυτό το πολίτικο κεμπάπ οπωσδήποτε και θα σας ταξιδέψει σε άλλα μέρη. Θυμηθείτε το παραδοσιακό φαγητό της γιαγιάς που το μαγείρευε και μοσχοβολούσε το σπίτι. Αυτή η αυθεντική πολίτικη συνταγή ταιριάζει απόλυτα με ρύζι ή πιλάφι.

  • προετοιμασία 1 ώρα
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το μοσχάρι τας κεμπάπ

  • 1 κ. μοσχάρι (ελιά - χτένι σπάλας)
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 1 κ.σ. γεμάτη πελτέ
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 3-4 μπαχάρια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Η κλασική αυθεντική συνταγή για μοσχάρι τας κεμπάπ από την Αργυρώ. Μοσχαρίσια κομμάτια κρέατος μαγειρεμένα σε κόκκινη σάλτσα με μπαχαρικά, που θα σας ταξιδέψει. Φέρνει στο μυαλό το παραδοσιακό πολίτικο κεμπάπ της γιαγιάς που το έφτιαχνε και μύριζε όλο το σπίτι Ανατολή. Φτιάξτε οπωσδήποτε αυτό το φαγητό και θα μαγέψετε τους πάντες!

    Μοσχάρι Τας Κεμπάπ, ανατολίτικη συνταγή

    Συγκεντρώνουμε όλα τα υλικά και τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

    Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια, σε μέγεθος μπουκιάς.

    Αφού το στεγνώσουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, το πανάρουμε στο αλεύρι και τινάζουμε το περίσσευμα.

    Ζεσταίνουμε το βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε καλά το κρέας από όλες τις πλευρές, για 4 με 5 λεπτά.

    Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρεμμύδι κι αφήνουμε να μαραθεί για 4 με 5 λεπτά, χωρίς να πάρει χρώμα.

    Ρίχνουμε τον πελτέ στην κατσαρόλα και τον τρίβουμε με σπάτουλα ή κουτάλα.

    Αφήνουμε για 1 λεπτό να ψηθεί και να βγάλει τα αρώματα του.

    Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε λίγα λεπτά να εξατμιστεί το μισό αλκοόλ.

    Προσθέτουμε ζεστό νερό ή ζωμό κρέατος, ίσα που να σκεπάζει το κρέας.

    Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία.

    Αφήνουμε το μοσχάρι να βράσει σε χαμηλή φωτιά, περίπου για 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.

    Η σάλτσα πρέπει ίσα ίσα να κοχλάζει.

    Προς το τέλος του βρασμού, προσθέτουμε τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι.

    Διαφήμιση

    Για το σερβίρισμα

    Επιβάλλεται να σερβίρετε το λαχταριστό μοσχάρι τας κεμπάπ με ρύζι ή ακόμα καλύτερα με παραδοσιακό ανατολίτικο ατζέμ πιλάφι!

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×