Ταχινόσουπα νηστίσιμη με κριθαράκι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Μια παραδοσιακή συνταγή, που δεν λείπει από κανένα σπίτι στο νησί μας, αυτή τη μέρα που...

Ταχινόσουπα νηστίσιμη με κριθαράκι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Μια παραδοσιακή συνταγή, που δεν λείπει από κανένα σπίτι στο νησί μας, αυτή τη μέρα που απαιτεί λιτό και ανάλαδο φαγητό

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για την ταχινόσουπα

  • 1½ lt νερό
  • 1 φλ. κριθαράκι
  • 6 κ.σ. γεμάτες ταχίνι
  • 1 βαθύ πιάτο κρύο νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λεμόνι (προαιρετικά)

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Δεν ξαναζεσταίνουμε την ταχινόσουπα.

    Σερβίρεται ζεστή.

    Για την αλάδωτη ταχινόσουπα

    Βράζουμε πρώτα το νερό.

    Ρίχνουμε μέσα το κριθαράκι να βράσει για περίπου 10 λεπτά.

    Στη συνέχεια βάζουμε νερό σε ένα βαθύ πιάτο, προσθέτουμε 2 κ.σ. από το ζεστό νερό της κατσαρόλας και το ταχίνι.

    Σιγά σιγά το αραιώνουμε (στην αρχή το ταχίνι θα σφίξει, αλλά μετά θα γίνει πιο αραιό).

    Καθώς είναι ζεστό, συμπληρώνουμε ζεστή σούπα (ακολουθώντας τη διαδικασία που κάνουμε για το αυγολέμονο) και ανακατεύουμε καλά.

    Κατεβάζουμε τη σούπα από τη φωτιά και την αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά. 

    Κατόπιν, ανακατεύοντας, ρίχνουμε μέσα με κουτάλα το αραιωμένο ταχίνι και αλατίζουμε. 

    Προσοχή, δεν ξαναζεσταίνουμε την ταχινόσουπα γιατί θα κόψει το ταχίνι!

    Αν θέλουμε, τρίβουμε πιπέρι και στάζουμε λίγο λεμόνι σε κάθε πιάτο πριν το απολαύσουμε ζεστό.

    Διαφήμιση

    Ποια μαγειρίτσα θα φτιάχνατε για το βράδυ της Αναστάσεως;

    Οδηγός Μαγειρικής

    Τα μυστικά
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×