Εκτέλεση
Αρχικά ενεργοποιούμε τη μαγιά που θα χρησιμοποιήσουμε. Εάν χρησιμοποιήσετε ξερή μαγιά, μπορείτε να τη βάλετε κατευθείαν στα υλικά.
Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, την μαγιά την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε νερό και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να είναι απαλή, εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια.
Την βάζουμε σε λαδωμένο μπολ την σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό σημείο να διπλασιαστεί για περίπου 1 ώρα (ανάλογα με την θερμοκρασία του χώρου). Αν τη βάλουμε κοντά στο καλοριφέρ θα φουσκώσει γρήγορα αν την αφήσουμε απλά στον πάγκο θα πάρει περισσότερο χρόνο.
Την βγάζουμε στον πάγκο και την χωρίζουμε σε 4 κομμάτια.
Λαδώνουμε ταψί 32 ή 34 εκ.
Βουτάμε τα χέρια στο ελαιόλαδο με τα δάχτυλα ανοίγουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο μέσα στο λαδωμένο ταψί, γυρνώντας γύρω γύρω και τεντώνοντας την ταυτόχρονα.
Η διάμετρος του φύλλου να είναι όσο και η διάμετρος του ταψιού.
Πασπαλίζουμε σε όλη την επιφάνεια τρίμμα τυριού η φέτας και ρίγανη.
Ανοίγουμε και το δεύτερο φύλλο στον πάγκο.
Το βάζουμε από πάνω.
Δηλαδή σαν να κάνουμε 4 κομμάτια το ένα πάνω στην άλλο κι ενδιάμεσα την γέμιση.
Η γέμιση μπορεί να είναι οτιδήποτε μας αρέσει ή να είναι και διαφορετική κάθε στρώση, άλλη με φέτα και ρίγανη, άλλη με σαλάμι, άλλη με ελιά και λιαστή ντομάτα.
Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και με τα 4 φύλλα.
Αφού τα στρώσουμε όλα και την γέμιση αρεσκείας μας σε σειρά το ένα πάνω στο άλλο πιάνουμε τις άκρες και τις γυρίζουμε στο κέντρο σαν να τα κλείνουμε σε μπάλα.
Αναποδογυρίζουμε την μπάλα με τις ενώσεις να ακουμπάνε στο ταψί.
Πατάμε με τα δάχτυλα την επιφάνεια να απλώσει το σχήμα και να πάρει το σχήμα του ταψιού.
Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με λάδι και πασπαλίζουμε σουσάμι.
Σκεπάζουμε κι αφήνουμε να σταθεί για 40′ σε ζεστό σημείο να φουσκώσει.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC ή 180ºC αέρα για 40′ περίπου να ροδίσει και να φουσκώσει.
Ζεστή είναι συγκλονιστική.