Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
- Καθαρίζουμε πρώτα τις πατάτες και τις κόβουμε όλες στο ίδιο επιθυμητό μέγεθος.
- Τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό για να αποβάλουν το περισσότερο άμυλο, και να γίνουν οι τηγανιτές πατάτες μας πολύ τραγανές.
- Τις στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και τις αφήνουμε να στεγνώσουν καλά.
- Σε μία κατσαρόλα με ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά, τηγανίζουμε τις πατάτες από 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να πάρουν χρώμα.
- Αν έχουμε πολλές πατάτες για τηγάνισμα, τις βάζουμε σε δόσεις, λίγες κάθε φορά.
- Τις βγάζουμε με μία τρυπητή κουτάλα στο σουρωτήρι και τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν. Σε αυτή την φάση δεν έχουν πάρει σχεδόν καθόλου χρώμα.
- Ζεσταίνουμε πάλι το λάδι, αυτή την φορά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Τις ξαναβάζουμε λίγες λίγες μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα και να γίνουν τραγανές περίπου για 3 λεπτά ανάλογα πάντα με το μέγεθος που τις έχουμε κόψει.
- Τις βγάζουμε με την τρυπητή κουτάλα.
- Τις βάζουμε σε μία μεγάλη πιατέλα ή ένα ταψί στρωμένο με διπλό χαρτί κουζίνας, για να απορροφηθεί το περιττό λάδι.
- Πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού.
- Ανακατεύουμε τις τραγανές τηγανιτές πατάτες και σερβίρουμε αμέσως.
ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
- Μάθε όλα τα μυστικά για τραγανές τηγανιτές πατάτες.
- Και όταν δεν έχετε όρεξη για τηγάνισμα, φτιάξτε εύκολα και γρήγορα αυτές τις τραγανές πατάτες φούρνου που είναι σαν τηγανιτές.