Ρύζι στο τηγάνι

Ρύζι στο τηγάνι με αυγό και λαχανικά. Φτιάξτε το με το κρέας που περίσσεψε από το χθεσινό τραπέζι. Εύκολα και γρήγορα, μεταμορφώνεται σε ένα νέο αχνιστό πεντανόστιμο πιάτο.

Εύκολη
0:10

4

5 λεπτά

5 λεπτά

ρύζι στο τηγάνι

Υλικά

Εξοπλισμός

Τηγάνι

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε πρώτα σε βαθύ τηγάνι ή γουόκ το σουσαμέλαιο.
  2. Σοτάρουμε την πιπεριά με το ψιλοκομμένο πράσο για 3-4΄, μέχρι να γίνει διάφανο το πράσο.
  3. Προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι και το χοιρινό και ανακατεύουμε πολύ καλά κάνοντας μια λακκούβα στο κέντρο του τηγανιού.
  4. Σπάμε εκεί μέσα τα αυγά.
  5. Με μία ξύλινη κουτάλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε πρώτα στο κέντρο και σιγά σιγά προς τα έξω, ώστε να ψηθούν τα αυγά και να ενωθούν με τα υπόλοιπα υλικά.
  6. Τέλος, προσθέτουμε τη σόγια, το πιπέρι το φρέσκο κρεμμύδι, το σουσάμι και τις φύτρες. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε
  7. Κανονικά μπορείτε να βάλετε ότι λαχανικό ή ρύζι θέλετε.
  8. Προτιμώ το καστανό ρύζι για πιο υγιεινή επιλογή.
  9. Αυτή η εύκολη συνταγή είναι η τέλεια λύση για να αξιοποιήσετε ό,τι λαχανικά έχετε στο ψυγείο σας, αλλά και το κρέας που σας περίσσεψε.
Απόρρητο