Τυροπιτάκια

Τυροπιτάκια με φύλλο κρούστας στο φούρνο, εύκολα τρίγωνα τυροπιτάκια που θα σας τα ζητάνε συνέχεια!

Εύκολη
0:40

20

15 λεπτά

25 λεπτά

τυροπιτακια τυροπιτακια ευκολα τυροπιτακια με φυλλο κρουστασ στο φουρνο τυροπιτακια φουρνου τριγωνα τυροπιτακια αργυρω

Υλικά

Εξοπλισμός

Ταψί

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε ένα μπολ τη φέτα τριμμένη, το ανθότυρο, το αυγό και λίγο πιπέρι και τα ανακατεύουμε.
  2. Aνοίγουμε το φύλλο κρούστας στον πάγκο.
  3. Κόβουμε λωρίδες φύλλου κατά μήκος της μακριάς πλευράς.  Γύρω στα 7 εκατοστά η κάθε λωρίδα είναι ιδανικά.
  4. Όμως μπορείτε να φτιάξετε μικρά ή μεγάλα τυροπιτάκια κατά βούληση.
  5. Απλώνουμε στον πάγκο μια λωρίδα φύλλου και λαδώνουμε ελαφρά, με ένα πινέλο, κατά μήκος.
  6. Ακουμπάμε 1 κ.γλ. γέμιση στην κάτω γωνία και τυλίγουμε διαγώνια σε τρίγωνο σχήμα. Βρέχουμε ελαφρά με το δάχτυλο την ένωση για να μην ανοίξει.
  7. Όμοια τα φτιάχνουμε όλα.
  8. Τοποθετούμε σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί με την ένωση προς τα κάτω.
  9. Λαδώνουνε με πινέλο τα τυροπιτάκια.
  10. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C στον αέρα στη μεσαία σχάρα, για περίπου 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  11. Απολαύστε τα εύκολα τρίγωνα τυροπιτάκια φούρνου, κάθε ώρα και στιγμή.

Tips

  • Όση ώρα τυλίγουμε, διατηρούμε το υπόλοιπο φύλλο σκεπασμένο με νωπή πετσέτα για να μην ξεραθεί.
  • Μπορείτε να τα καταψύξετε αφού τα τυλίξετε, αρκεί το φύλλο κρούστας που θα χρησιμοποιήσετε να είναι φρέσκο φύλλο ψυγείου και όχι κατάψυξης.
  • Παγωμένα όπως είναι τα βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
  • Γίνονται και στο τηγάνι βουτώντας τα σε καυτό λάδι και τα τηγανίζετε για 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Απόρρητο