Υλικά
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα μπολ τη φέτα τριμμένη, το ανθότυρο, το αυγό και λίγο πιπέρι και τα ανακατεύουμε.
- Aνοίγουμε το φύλλο κρούστας στον πάγκο.
- Κόβουμε λωρίδες φύλλου κατά μήκος της μακριάς πλευράς. Γύρω στα 7 εκατοστά η κάθε λωρίδα είναι ιδανικά.
- Όμως μπορείτε να φτιάξετε μικρά ή μεγάλα τυροπιτάκια κατά βούληση.
- Απλώνουμε στον πάγκο μια λωρίδα φύλλου και λαδώνουμε ελαφρά, με ένα πινέλο, κατά μήκος.
- Ακουμπάμε 1 κ.γλ. γέμιση στην κάτω γωνία και τυλίγουμε διαγώνια σε τρίγωνο σχήμα. Βρέχουμε ελαφρά με το δάχτυλο την ένωση για να μην ανοίξει.
- Όμοια τα φτιάχνουμε όλα.
- Τοποθετούμε σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί με την ένωση προς τα κάτω.
- Λαδώνουνε με πινέλο τα τυροπιτάκια.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C στον αέρα στη μεσαία σχάρα, για περίπου 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
- Απολαύστε τα εύκολα τρίγωνα τυροπιτάκια φούρνου, κάθε ώρα και στιγμή.
Tips
- Όση ώρα τυλίγουμε, διατηρούμε το υπόλοιπο φύλλο σκεπασμένο με νωπή πετσέτα για να μην ξεραθεί.
- Μπορείτε να τα καταψύξετε αφού τα τυλίξετε, αρκεί το φύλλο κρούστας που θα χρησιμοποιήσετε να είναι φρέσκο φύλλο ψυγείου και όχι κατάψυξης.
- Παγωμένα όπως είναι τα βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
- Γίνονται και στο τηγάνι βουτώντας τα σε καυτό λάδι και τα τηγανίζετε για 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.