• προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
130

Υλικά

  • Μερίδες 40 τμχ
  • Για τη γέμιση
  • 250 γραμ. φέτα
  • 250 γραμ. ανθότυρο
  • 1 κ.σ. ξερό δυόσμο
  • 2 αυγά
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το φύλλο
  • 1/2 κιλό αλεύρι μαλακό
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • λίγο αλάτι
  • 1 φλ. νερό (περίπου)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Μαλακή και εύπλαστη ζύμη

    Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι

    Τεμπελικα τυροπιτακια

    Για τα τεμπελικα τυροπιτακια,

    συγκεντρώνουμε αρχικά τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε. Αυτά τα τεμπελικα τυροπιτακια θα ψηθούν στο τηγανι. Η δε ζυμη για αυτά τα τηγανιτα τυροπιτακια της τεμπελας στο τηγανι, είναι το κάτι άλλο.

    Βάζουμε σε ένα μπολ το αλευρι, το αυγο χτυπημένο, το ελαιολαδο, το αλατι και λίγο λίγο προσθέτουμε το νερό μέχρι να έχουμε μία μαλακή και εύπλαστη ζυμη.

    Ετοιμάζουμε τη γέμιση για τα τεμπελικα τυροπιτακια

    Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυρια με τα χτυπημένα αυγα, το δυοσμο, το αλατι και το πιπερι.

    Χωρίζουμε τη ζυμη μας σε 10 κομμάτια.

    Ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε φυλλο και το κόβουμε σε μακρόστενες λωρίδες, να έχουν περίπου 8-10 εκ. φάρδος.

    Βάζουμε μία κουταλια γέμιση πάνω στο φυλλο μας και το διπλώνουμε να κλείσει η πιτα.

    Με το ροδάκι κόβουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου.

    Συνεχίζουμε ώσπου να τελειώσουμε με όλα τα φυλλα.

    Τηγανίζουμε σε καυτό λαδι για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν όμορφο ροδαλό χρώμα.

    Στραγγίζουμε τα τεμπελικα τυροπιτακια σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

    Σε αυτή τη ζυμη για τυροπιτάκια στο τηγάνι, μπορείτε και να βάλετε τη γέμιση της αρεσκείας σας.

    Αν σας άρεσαν αυτά τα τηγανιτα τυροπιτακια, θα λατρέψετε και τα παρακάτω

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται