Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Κρατάμε 3 κ.σ. αλεύρι για το τέλος του ζυμώματος και ρίχνουμε το υπόλοιπο σε μια μπασίνα.
- Προσθέτουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά, το μέλι και την τριμμένη ντομάτα και ανακατεύουμε τα υλικά με ένα κουτάλι μέχρι να «χαθεί» το αλεύρι.
- Ρίχνουμε το αλάτι και ανακατεύουμε ξανά.
- Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 2 ώρες, να φουσκώσει.
- Λαδώνουμε στη συνέχεια τα χέρια μας και ξεφουσκώνουμε τη ζύμη, πιέζοντάς την ώστε να γίνει πλακέ σαν χοντρό φύλλο – αν είναι πολύ υγρή, την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
- Βάζουμε στο κέντρο τη μισή φέτα και τραβάμε τις άκρες της ζύμης προς το κέντρο για να εγκλωβίσουμε το τυρί.
- Τσιμπάμε καλά τις ενώσεις να μην ανοίξει η ζύμη και την αναποδογυρίζουμε. Την πιέζουμε ξανά να γίνει λεπτή.
- Ψεκάζουμε με σπρέι λαδιού ένα αντικολλητικό χαρτί και πασπαλίζουμε το κέντρο του με σουσάμι.
- Ακουμπάμε πάνω το τυρόψωμο και το μεταφέρουμε στον κάδο του air fryer.
- Ανασηκώνουμε λίγο τα πλαϊνά της ζύμης ώστε να γίνει σαν χοντρή πίτσα με τοιχώματα.
- Πιέζουμε την υπόλοιπη φέτα στην επιφάνεια της ζύμης, πασπαλίζουμε με ρίγανη και ακουμπάμε από πάνω τις ελιές και τα ντοματίνια. Σκεπάζουμε καλά και το αφήνουμε να σταθεί για 30 λεπτά σε ζεστό σημείο.
- Τέλος, ψεκάζουμε με σπρέι λαδιού την επιφάνεια του ψωμιού και το ψήνουμε για 20 λεπτά στους 170°C.
- Tο αναποδογυρίζουμε με προσοχή και το ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμα, μέχρι να ροδίσει.
- Το βγάζουμε από το καλάθι του air fryer και το αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει για 10 λεπτά.