Τονοσαλάτα
Τρίβουμε πρώτα σε χοντρό τρίφτη το αγγούρι και το στύβουμε.
Εναλλακτικά το ψιλοκόβουμε.
Στραγγίζουμε τον τόνο και με πιρούνι τον σπάμε.
Τον βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το σέλερι, το κρεμμύδι, το καρότο και το μαϊντανό.
Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και το χυμό λεμόνι.
Προσθέτουμε το αγγούρι και ανακατεύουμε.
Καθαρίζουμε τα μαλακά αβοκάντο και προσθέτουμε αλάτι και λεμόνι.
Τα λιώνουμε με πιρούνι.
Αλείφουμε παξιμαδάκια, με λιωμένο αβοκάντο και από πάνω βάζουμε τονοσαλάτα.
Για τη συνταγή αυτή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε απλή μαγιονέζα, είτε να απογειώσετε τη σαλάτα σας με τη vegan μαγιονέζα με αβοκάντο ή τη μαγιονέζα χωρίς αυγό.