Τονοσαλάτα με τονο και μαγιονέζα η καλύτερη συνταγη για τονοσαλάτα από την Αργυρώ. Είναι νόστιμη και έξυπνη συνταγή με λίγες...

Τονοσαλάτα με τονο και μαγιονέζα η καλύτερη συνταγη για τονοσαλάτα από την Αργυρώ. Είναι νόστιμη και έξυπνη συνταγή με λίγες θερμίδες.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
286
  • 1 συσκ. τόνο σε νερό στραγγισμένη
  • 1 μικρό τρυφερό αγγούρι τριμμένο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 κλων. σέλερι ψιλοκομμένο
  • Λίγο μαϊντανό
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • Λίγο χυμό λεμονιού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
  • 1 πολύ ώριμο και μαλακό αβοκάντο
  • ψωμί ολικής

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
  • 500 Θερμίδες
    (kcal)
  • 40% Λιπαρά
  • 35% Υδατ/κες
  • 25% Πρωτεΐνες
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

* Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

Τρίβουμε το αγγούρι και το στύβουμε.

Λιώνουμε τα αβοκάντο με πιρούνι.

Βήμα 1

Τρίβουμε πρώτα σε χοντρό τρίφτη το αγγούρι και το στύβουμε.

Εναλλακτικά το ψιλοκόβουμε.

Στραγγίζουμε τον τόνο και με πιρούνι τον σπάμε.

Τον βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το σέλερι, το κρεμμύδι, το καρότο και το μαϊντανό.

Βάζουμε αλάτι και πιπέρι κατα βουληση.

Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και το χυμό λεμόνι.

Προσθέτουμε το αγγούρι και ανακατεύουμε.

Καθαρίζουμε τα μαλακά αβοκάντο και προσθέτουμε αλάτι και λεμόνι.

Τα λιώνουμε με πιρούνι.

Φρυγανίζουμε φέτες ψωμιού.

Αλείφουμε φρυγανισμένο ψωμί, με λιωμένο αβοκάντο και από πάνω βάζουμε πανω.

 

Βίντεο

Ποια άλλη σαλάτα με τόνο θα τρώγατε πιο ευχάριστα;

Οδηγός Μαγειρικής

Στην κουζίνα με την Αργυρώ

Συμβουλή του Ειδικού

Οι θερμίδες ανά μερίδα είναι 500 περίπουΗ μερίδα περιλαμβάνει 2 παξιμαδάκια ή δύο φέτες ψωμί ολικήςΔροσιστικό, θρεπτικό, χορταστικό και πλήρες γεύμα, καθώς μας δίνει πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, καλής ποιότητας λιπαρά, υδατάνθρακες και φυτικές ίνες!

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Κάτι μαγειρεύεται