Συνταγή που ξεμυαλίζει όσους τη δοκιμάζουν. Η συμπύκνωση (σιγοβράσιμο) της σάλτσας σε χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά τη μετατρέπει σε μια παχύρρευστη κρέμα...

Συνταγή που ξεμυαλίζει όσους τη δοκιμάζουν. Η συμπύκνωση (σιγοβράσιμο) της σάλτσας σε χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά τη μετατρέπει σε μια παχύρρευστη κρέμα ντομάτας.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
65

Για τα τορτελίνια σε αρωματική σάλτσα με μοτσαρέλα

  • 500 γρ. τορτελίνια (με κρέας)
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1½ kg φρέσκες ντομάτες τριμμένες
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. δυόσμος
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 φλ. παρμεζάνα
  • 250 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε μικρά κυβάκια (ή ταλαγάνι Μεσσηνίας ή χαλούμι κυπριακό -πάντως ένα μαστιχωτό τυρί)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Τορτελίνια με σάλτσα μοτσαρέλα

    Ξεκινάμε τα τορτελίνια, σοτάροντας στο ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα το σκόρδο για 2 λεπτά.

    Προσθέτουμε τις ντομάτες, τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη.

    Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά τη σάλτσα για 45 λεπτά, να δέσει.

    Στο μεταξύ βράζουμε τα τορτελίνια και τα στραγγίζουμε.

    Τα ρίχνουμε στην αρωματική σάλτσα ντομάτας, τρίβουμε πιπέρι και πασπαλίζουμε την παρμεζάνα.

    Ανακατεύουμε πολύ καλά.

    Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα κυβάκια μοτσαρέλας.

    Ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε βαθιά πιατέλα.

    Αν θέλουμε γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο δυόσμο και βασιλικό.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται