Για τη τούρτα με μπισκότα
Διαλύουμε τον καφέ σε 2 κ.σ. βραστό νερό.
Σε κατσαρόλα με χοντρή βάση τοποθετούμε την κουβερτούρα σε κομματάκια, το μέλι και το 1/3 από την κρέμα γάλακτος.
Σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Τότε προσθέτουμε τον καφέ και το κονιάκ.
Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε το μείγμα σοκολάτας να κρυώσει ελαφρά για λίγα λεπτά.
Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα στο μίξερ με την κανέλα σε παχύρρευστη μορφή (να σχηματίζονται απαλές κορυφές) και μ’ ένα κουτάλι λίγη λίγη την ενώνουμε με τη λιωμένη σοκολάτα.
Σε μία φόρμα δαχτυλίδι 23 εκ. στρώνουμε μεμβράνη (να καλύπτει και τα τοιχώματα).
Σπάμε τα μισά μπισκότα και τα βάζουμε κάθετα στη βάση της φόρμας.
Περιχύνουμε με τη μους.
Για το σερβίρισμα
Παγώνουμε την τούρτα μους σοκολάτας για 3 ώρες στο ψυγείο, να σταθεροποιηθεί.
Αφαιρούμε το δαχτυλίδι της φόρμας, αναποδογυρίζουμε την τούρτα και αφαιρούμε τη μεμβράνη.
Κόβουμε τα υπόλοιπα μπισκότα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια.