Για τη μους
Σε τηγάνι ρίχνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα με τα 100 γρ. κρέμα γάλακτος.
Αφήνουμε να λιώσουν σε πολύ χαμηλή φωτιά (προσοχή γιατί η λευκή σοκολάτα μπορεί να κόψει αν ζεσταθεί πολύ).
Μόλις λιώσει η σοκολάτα αποσύρουμε το τηγάνι από την εστία.
Αφήνουμε 2΄ να κρυώσει.
Ωστόσο, έχουμε χτυπήσει την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή και σιγά σιγά προσθέτουμε την κρέμα στη σοκολάτα ανακατεύοντας με σύρμα.
Ρίχνουμε λίγη λίγη κρέμα γάλακτος κάθε φορά, να προλαβαίνει να απορροφηθεί από τη σοκολάτα.
Ρίχνουμε στη μους λευκής σοκολάτας τα μισά καρύδια και τα μισά αποξηραμένα φρούτα.
Ανακατεύουμε απαλά.
Σε φόρμα δαχτυλίδι με αποσπώμενη βάση τοποθετούμε το παντεσπάνι.
Ρίχνουμε στο ζεστό γάλα το μέλι και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
Προσθέτουμε το ρούμι ή το λικέρ.
Ανακατεύουμε.
Ραντίζουμε το παντεσπάνι.
Αδειάζουμε τη μους λευκής σοκολάτας επάνω.
Την παγώνουμε (χρειάζεται 1 ώρα να σφίξει).
Γαρνίρουμε λίγο πριν σερβίρουμε.
Για τη λευκή επικάλυψη
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος.
Μόλις πάρει βράση, την περιχύνουμε στην ψιλοκομμένη σοκολάτα.
Αφήνουμε 1΄.
Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα.
Προσθέτουμε το ρούμι.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μείγμα.
Την ξεφορμάρουμε και τη μεταφέρουμε με προσοχή σε τουρτιέρα.
Πασπαλίζουμε τα υπόλοιπα αποξηραμένα φρούτα, τα καρύδια και περιχύνουμε λίγη λίγη την επικάλυψη. Ή τη σερβίρουμε χλιαρή σε σοσιέρα για να περιχύνει ο καθένας το κομμάτι του.