Είστε έτοιμοι να φτιάξετε εύκολη τούρτα χωρίς ζάχαρη; Είναι εξαιρετικά απλή, που είναι δύσκολο να καταλάβεις ότι είναι τούρτα χωρίς...
Είστε έτοιμοι να φτιάξετε εύκολη τούρτα χωρίς ζάχαρη;  Είναι εξαιρετικά απλή, που είναι δύσκολο να καταλάβεις ότι είναι τούρτα χωρίς γλουτένη.
  • προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
90

Για το παντεσπάνι σοκολάτας

  • 6 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου χωρισμένα
  • 50 γρ. κρυσταλλική στέβια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 125 γρ. σοκολάτα χωρίς ζάχαρη λιωμένη
  • 30 γρ. κακάο χ.γ.
  • 30 γρ. αλεύρι χ.γ.
  • Για γέμισμα και επικάλυψη
  • 600 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 2 κ.σ. γλυκαντικό της αρεσκείας σας (στέβια-φρουκτόζη)
  • 1 κ.γ. υγρή βανίλια
  • σοκολατάκια για διακόσμηση
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Παντεσπάνι

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς C στον αέρα.

    Λαδώνουμε ένα ταψί για παντεσπάνι ή το ρηχό ταψί της κουζίνας και στρώνουμε λαδόκολλα.

    Στο μίξερ, χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι να πυκνώνουν και να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και βροχηδόν ρίχνουμε τη στέβια. Συνεχίζουμε το χτύπημα στο μίξερ για 1-2 λεπτά να γυαλίσει το μίγμα.

    Ρίχνουμε τους κρόκους έναν έναν, τη λιωμένη σοκολάτα.

    Τέλος κοσκινίζουμε στο μίγμα το αλεύρι με το κακάο και αναδιπλώνουμε απαλά.

    Αδειάζουμε στο ταψί, ισιώνουμε το μείγμα και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 10-12 λεπτά να σταθεροποιηθεί.

    Αφήνουμε να σταθεί στο ταψί, και αφού κρυώσει, κόβουμε κατά μήκος της μακριάς πλευράς, σε τρία κομμάτια.

    Για τη σαντιγί

    Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με το γλυκαντικό και την βανίλια σε παχύρρευστη μορφή. Να στέκεται. Αφήνουμε στο ψυγείο.

    Στήσιμο τούρτας

    Γεμίζουμε όλη την επιφάνεια του πρώτου κομματιού με σαντιγί και το τυλίγουμε σε ρόλο.

    Κάνουμε το ίδιο και στο δεύτερο κομμάτι, και το τυλίγουμε πάνω στο προηγούμενο. Το ίδιο κάνουμε και με το τρίτο κομμάτι.

    Στήνουμε όρθιο το ρολό, δηλαδή να βλέπουμε το σπιράλ που σχηματίζεται. Αλείφουμε περιμετρικά  με την υπόλοιπη σαντιγί.

    Διακοσμούμε με καρούλια σοκολάτας.

    Παγώνουμε για 2 ώρες το λιγότερο.

    Όταν κόβουμε κομμάτια, οι στρώσεις μαύρο άσπρο βγαίνουν κάθετες.

    Έχει ύψος γύρω στα 13 εκ. Αν θέλουμε να γίνει πολύ ψηλή και εντυπωσιακή διπλασιάζουμε τα υλικά, φτιάχνουμε δύο ταψιά με παντεσπάνι και κάθε ένα το κόβουμε σε δύο κομμάτια.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται