Εκτέλεση
Το παντεσπάνι
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς C στον αέρα.
Λαδώνουμε ένα ταψί για παντεσπάνι ή το ρηχό ταψί της κουζίνας. Στρώνουμε λαδόκολλα.
Στο μίξερ, χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι να πυκνώνουν και να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και βροχηδόν ρίχνουμε τη στέβια. Συνεχίζουμε το χτύπημα στο μίξερ για 1-2 λεπτά να γυαλίσει το μίγμα.
Ρίχνουμε τους κρόκους έναν έναν, τη λιωμένη σοκολάτα και τέλος κοσκινίζουμε στο μίγμα το αλεύρι με το κακάο.
Αναδιπλώνουμε απαλά.
Αδειάζουμε στο ταψί, ισιώνουμε το μείγμα και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 10-12 λεπτά να σταθεροποιηθεί.
Αφήνουμε να σταθεί στο ταψί, και αφού κρυώσει, κόβουμε κατά μήκος της μακριάς πλευράς, σε τρία κομμάτια.
Γεμίζουμε όλη την επιφάνεια του πρώτου κομματιού με σαντιγί και το τυλίγουμε σε ρόλο.
Κάνουμε το ίδιο και στο δεύτερο κομμάτι, και το τυλίγουμε πάνω στο προηγούμενο. Το ίδιο κάνουμε και με το τρίτο κομμάτι.
Στήνουμε όρθιο το ρολό, δηλαδή να βλέπουμε το σπιράλ που σχηματίζεται. Αλείφουμε περιμετρικά με την υπόλοιπη σαντιγί.
Διακοσμούμε με καρούλια σοκολάτας.
Παγώνουμε για 2 ώρες το λιγότερο.
Όταν κόβουμε κομμάτια, οι στρώσεις μαύρο άσπρο βγαίνουν κάθετες.
Έχει ύψος γύρω στα 13 εκ. Αν θέλουμε να γίνει πολύ ψηλή και εντυπωσιακή διπλασιάζουμε τα υλικά, φτιάχνουμε δύο ταψιά με παντεσπάνι και κάθε ένα το κόβουμε σε δύο κομμάτια.
Για τη σαντιγί
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με το γλυκαντικό και την βανίλια σε παχύρρευστη μορφή. Να στέκεται. Αφήνουμε στο ψυγείο.