"
  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 380 γραμμ. κουβερτούρα
  • 850 γραμμ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γλ. στιγμιαίος καφές
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 3 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
  • 3 κ.σ. κονιάκ
  • 1 πακέτο μίνι γεμιστά μπισκότα (μαύρα μπισκότα με λευκή κρέμα)

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Τούρτα μους σοκολάτας με μπισκότα

    Τούρτα μους σοκολάτας με μπισκότα

    Ίσως η πιο εύκολη τούρτα που φτιάξατε ποτέ. Απαλή στην υφή σαν μους με τραγανά γεμιστά μπισκότα.

    Ξεκινάμε τη συνταγή

    • Διαλύουμε τον καφέ σε 2 κ.σ. βραστό νερό.
    • Σε κατσαρόλα με χοντρή βάση τοποθετούμε την κουβερτούρα σε κομματάκια, το μέλι και το 1/3 από την κρέμα γάλακτος.
    • Σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
    • Τότε προσθέτουμε τον καφέ και το κονιάκ.
    • Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
    • Αφήνουμε το μείγμα σοκολάτας να κρυώσει ελαφρά για λίγα λεπτά.
    • Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα στο μίξερ με την κανέλα σε παχύρρευστη μορφή (να σχηματίζονται απαλές κορυφές) και μ’ ένα κουτάλι λίγη λίγη την ενώνουμε με τη λιωμένη σοκολάτα.
    • Σε μία φόρμα δαχτυλίδι 23 εκ. στρώνουμε μεμβράνη (να καλύπτει και τα τοιχώματα).
    • Σπάμε τα μισά μπισκότα και τα βάζουμε κάθετα στη βάση της φόρμας.
    • Περιχύνουμε με τη μους.

    Για το σερβίρισμα

    • Παγώνουμε την τούρτα μους σοκολάτας για 3 ώρες στο ψυγείο, να σταθεροποιηθεί.
    • Αφαιρούμε το δαχτυλίδι της φόρμας, αναποδογυρίζουμε την τούρτα και αφαιρούμε τη μεμβράνη.
    • Κόβουμε τα υπόλοιπα μπισκότα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια.

    Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, ρίξτε μια ματιά και στη παρακάτω

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×