Τούρτα μους σοκολάτας με μπισκότα
Τούρτα μους σοκολάτας με μπισκότα
Ίσως η πιο εύκολη τούρτα που φτιάξατε ποτέ. Απαλή στην υφή σαν μους με τραγανά γεμιστά μπισκότα.
Ξεκινάμε τη συνταγή
- Διαλύουμε τον καφέ σε 2 κ.σ. βραστό νερό.
- Σε κατσαρόλα με χοντρή βάση τοποθετούμε την κουβερτούρα σε κομματάκια, το μέλι και το 1/3 από την κρέμα γάλακτος.
- Σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Τότε προσθέτουμε τον καφέ και το κονιάκ.
- Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Αφήνουμε το μείγμα σοκολάτας να κρυώσει ελαφρά για λίγα λεπτά.
- Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα στο μίξερ με την κανέλα σε παχύρρευστη μορφή (να σχηματίζονται απαλές κορυφές) και μ’ ένα κουτάλι λίγη λίγη την ενώνουμε με τη λιωμένη σοκολάτα.
- Σε μία φόρμα δαχτυλίδι 23 εκ. στρώνουμε μεμβράνη (να καλύπτει και τα τοιχώματα).
- Σπάμε τα μισά μπισκότα και τα βάζουμε κάθετα στη βάση της φόρμας.
- Περιχύνουμε με τη μους.
Για το σερβίρισμα
- Παγώνουμε την τούρτα μους σοκολάτας για 3 ώρες στο ψυγείο, να σταθεροποιηθεί.
- Αφαιρούμε το δαχτυλίδι της φόρμας, αναποδογυρίζουμε την τούρτα και αφαιρούμε τη μεμβράνη.
- Κόβουμε τα υπόλοιπα μπισκότα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια.