Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Μίξερ χειρός
Φόρμα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ
Εκτέλεση
- Βράζουμε πρώτα το νερό με τη ζάχαρη 5΄ σε μία κατσαρόλα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι.
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Σε μπολ βάζουμε το γιαούρτι και λίγο λίγο, ανακατεύοντας με σύρμα, προσθέτουμε το γάλα.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Ενώνουμε το σιρόπι με το μείγμα γιαουρτιού και το ανακατεύουμε με σύρμα.
- Βάζουμε το μπολ με το παγωτό στην κατάψυξη.
- Όταν αρχίσει να κάνει σώμα (να σφίγγει) το χτυπάμε καλά με μίξερ χειρός ν’ αφρατέψει.
- Το ξαναπαγώνουμε και επαναλαμβάνουμε 2 φορές τη διαδικασία.
- Στο τελευταίο χτύπημα που το παγωτό είναι πια σχεδόν έτοιμο προσθέτουμε τα φιστίκια Αιγίνης.
- Χρησιμοποιούμε φόρμα δαχτυλίδι 25 ή 27 εκ.
- Ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα να λιώσει.
- Προσθέτουμε το κονιάκ.
- Βουτάμε τα σαβαγιάρ στη μαρμελάδα και τα βάζουμε στη σειρά στη φόρμα (σαν παντεσπάνι).
- Το παγώνουμε στην κατάψυξη.
- Όταν το παγωτό γιαούρτι έχει παχιά υφή (αλλά όχι τελείως παγωμένο) το αδειάζουμε στη φόρμα.
- Το παγώνουμε στην κατάψυξη.
- Λίγο πριν σερβίρουμε, γαρνίρουμε με στραγγισμένη από το χυμό της κομπόστα ροδάκινο και καλύπτουμε την επιφάνεια.
- Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο 15΄ (όχι κατάψυξη) και σερβίρουμε.
- Όσο περισσέψει, φυλάσσεται στην κατάψυξη όπως τα παγωτά.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ