Υλικά
ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΗΓΑΝΙΤΟ ΤΡΑΧΑΝΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΗΓΑΝΙΤΟ ΤΡΑΧΑΝΑ
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
- Ρίχνουμε τον τραχανά και τον ροδίζουμε για 2-3 λεπτά να βγάλει τα αρώματά του.
- Προσθέτουμε την ντομάτα και ανακατεύουμε.
- Τρίβουμε πιπέρι και ελάχιστο αλάτι.
- Χαμηλώνουμε την ένταση και προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό και ανακατεύουμε να το απορροφήσει.
- Συμπληρώνουμε το υπόλοιπο νερό και σκεπάζουμε τον τραχανά.
- Τον αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσει.
- Όταν μαλακώσει και έχει ακόμη αρκετή υγρασία, ρίχνουμε τα κομμάτια του τυριού.
- Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 5 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Όταν σερβίρουμε τον τραχανά, πρέπει να έχει ακόμη υγρασία, να μην είναι τελείως στεγνός, γι’ αυτό, αν χρειάζεται, προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νερό.
Tips
- Τα φαγητά στη Μάνη έχουν εύκολες, ξεκάθαρες εκτελέσεις, με απλή πρώτη ύλη. Όλη η μαγεία βρίσκεται στη βαθιά γεύση.