Τραγανά σφολιατάκια με προσούτο, μοτσαρέλα και βασιλικό. Τέλειο σνακ, κάθε μπουκιά και απόλαυση.

Τραγανά σφολιατάκια με προσούτο, μοτσαρέλα και βασιλικό. Τέλειο σνακ, κάθε μπουκιά και απόλαυση.

  • προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
4

Υλικά

  • Μερίδες 12 τμχ

Για τα σφολιατάκια

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 12 φέτ. λεπτές προσούτο
  • 125 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 12 φύλλα φρέσκο βασιλικό
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το διάλυμα αυγού

  • 1 κρόκο
  • 3 κ.σ. γάλα φρέσκο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Απλώνουμε τα φύλλα της σφολιάτας στον πάγκο της κουζίνας.

    Με κουπ πατ ή με ροδάκι κόβουμε 6 στρογγυλούς δίσκους από το κάθε φύλλο.

    Διπλώνουμε στη μέση 1 φέτα προσούτο και τη βάζουμε στο μισό σφολιατάκι.

    Τοποθετούμε επάνω 1 λεπτή φέτα μοτσαρέλα και 1 φύλλο βασιλικό.

    Τρίβουμε πιπέρι.

    Αφού τα γεμίσουμε όλα βρέχουμε ελαφρά με τις άκρες των δακτύλων την περίμετρο και διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο.

    Με πιρούνι πατάμε γύρω γύρω τις ενώσεις να κολλήσουν.

    Τα αραδιάζουμε (12 σε σύνολο) σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί.

    Χτυπάμε τον κρόκο με το γάλα και τ’ αλείφουμε με πινέλο.

    Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 20΄-25΄ μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται