Τραγανά σφολιατάκια με προσούτο, μοτσαρέλα και βασιλικό. Τέλειο σνακ που θα ξετρελάνει τους πάντες. Κάθε μπουκιά και απόλαυση. Τραγανά σφολιατάκια που...

Τραγανά σφολιατάκια με προσούτο, μοτσαρέλα και βασιλικό. Τέλειο σνακ που θα ξετρελάνει τους πάντες. Κάθε μπουκιά και απόλαυση.

Τραγανά σφολιατάκια που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.

  • προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
4

Υλικά

  • Μερίδες 12 τμχ

Για τα σφολιατάκια

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 12 φέτ. λεπτές προσούτο
  • 125 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 12 φύλλα φρέσκο βασιλικό
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το διάλυμα αυγού

  • 1 κρόκο
  • 3 κ.σ. γάλα φρέσκο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα τραγανά σφολιατάκια

    Το τέλειο κέρασμα ή σνακ για τις μέρες των γιορτών αλλά και για απλό τσιμπολόγημα με οικογένεια και φίλους.

    Τα παιδιά θα τα λατρέψουν! 

    Απλώνουμε τα φύλλα της σφολιάτας στον πάγκο της κουζίνας.

    Με κουπ πατ ή με ροδάκι κόβουμε 6 στρογγυλούς δίσκους από το κάθε φύλλο.

    Διπλώνουμε στη μέση 1 φέτα προσούτο και τη βάζουμε στο μισό σφολιατάκι.

    Τοποθετούμε επάνω 1 λεπτή φέτα μοτσαρέλα και 1 φύλλο βασιλικό.

    Τρίβουμε πιπέρι.

    Αφού τα γεμίσουμε όλα βρέχουμε ελαφρά με τις άκρες των δακτύλων την περίμετρο και διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο.

    Με πιρούνι πατάμε γύρω γύρω τις ενώσεις να κολλήσουν.

    Τα αραδιάζουμε (12 σε σύνολο) σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί.

    Χτυπάμε τον κρόκο με το γάλα και τ’ αλείφουμε με πινέλο.

    Για το ψήσιμο

    Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 20΄-25΄ μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

    Αφού φτιάξετε αυτά τα θεοτράγανα σφολιατάκια, συνοδέψτε τα με μια φανταστική σαλάτα.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται