Πίσω

Μάθε για: Τη ζύμη σφολιάτας

Είναι ελαστική, ζυμώνεται με διάφορα είδη αλευριού πλούσια σε πρωτεΐνη με κάποια λιπαρή ουσία. Χάρη στην επεξεργασία της, στα πολλά διπλώματα, όταν ψήνεται διογκώνεται, φουσκώνει και γίνεται φυλλοποίηση. Διαχωρίζεται δηλαδή σε πάρα πολλά λεπτές στρώσεις. Έχει χίλιες δυο διαφορετικές χρήσεις. Ιδανική για αλμυρές και γλυκιές γεμίσεις. Επειδή είναι ζυμωμένο με λιπαρή ουσία, δε χρειάζεται λάδωμα, δεν αγαπά την υγρασία και έχει διαφορετική συμπεριφορά και απαιτεί διαφορετικούς χειρισμούς από τα άλλα φύλλα.
● Συσκευασία: Περιέχει 2 κομμάτια  που συνήθως είναι χωρισμένα μεταξύ τους σε διαφορετικό περιτύλιγμα ούτως ώστε αν χρειαστεί να μπορείτε να ξεπαγώσετε μόνο το ένα.
● Τη βρίσκετε σε συσκευασία των 800 γραμμαρίων.

Ψήσιμο 
Στη σφολιάτα αρέσουν οι υψηλές θερμοκρασίες. Για τον λόγο αυτό,  πρέπει να ψήνεται στον αέρα, σε δυνατή θερμοκρασία και σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο. Μόνο έτσι  θα ψηθεί και θα φουσκώσει σωστά και θα αναδείξει τα χαρακτηριστικά της, δηλαδή τις τραγανές κι αέρινες στρώσεις της. Για ακόμα πιο επιτυχημένο ψήσιμο, συστήνεται το πάγωμα της  για 30΄πριν μπει στο φούρνο.
Για να αποκτήσει γυαλιστερή επιφάνεια στο ψήσιμο χρειάζεται επάλειψη.

Συντήρηση 
Η ψημένη  όταν μπει στο ψυγείο καταστρέφεται. Αντίθετα η ωμή  μπορεί να μείνει στο ψυγείο για 24 ώρες με την γέμιση της να παγώσει καλά και μετά μπορεί να μπει στο φούρνο.

Συμπερασματικά
Είναι ελαστική χάρη στην επεξεργασία της, στα πολλά διπλώματα και στην ξεκούραση όταν ψήνεται διογκώνεται, φουσκώνει και διαχωρίζεται σε πάρα πολλά λεπτά φύλλα.
Το σωστό ψήσιμο  απαιτεί υψηλές θερμοκρασίες αλλά και πάγωμα αμέσως πριν ψηθεί.
Στο εμπόριο πωλούνται σε συσκευασία, 800 γραμμαρίων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται