Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για τα τραγανά πιτάκια με κιμά, ροδίζουμε στο ελαιόλαδο τον κιμά για 5΄-6΄, να αλλάξει χρώμα.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το καρότο και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να πιει όλα τα υγρά του ο κιμάς και να μείνει στεγνός. Αλατοπιπερώνουµε κατά βούληση.
- Πασπαλίζουμε µε το μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Τέλος προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει.
- Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο. Τα κόβουμε κάθετα σε 5 λωρίδες μέχρι κάτω και λαδώνουμε κάθε λωρίδα µε πινέλο. Τη διπλώνουμε στη μέση και βάζουμε λίγη γέμιση κατά μήκος. Κλείνουμε σε ρολό.
- Λαδώνουμε το πουράκι και τσιμπάμε τα ανοίγματα στα πλάγια.
- Αφού τα ετοιμάσουμε όλα (βγαίνουν πολλά, περίπου 75 μπουκιές), αραδιάζουμε τα πιτάκια σε λαμαρίνα και τα ψήνουμε στους 180οC για 15΄-20΄, να ροδίσουν καλά.
- Θέλετε περισσότερες εύκολες και νόστιμες συνταγές με κιμά; Σας τις έχω όλες εδώ!