• προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
20

Υλικά

  • Μερίδες 75 τμχ
  • 1 πακέτο (450 γραµ.) φύλλο Βηρυτού ή κρούστας
  • 600 γραµ. μοσχαρίσιο κιμά (δύο φορές περασμένο στη μηχανή του κιμά)
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 100 γραµ. κεφαλοτύρι τριμμένο ή παρµεζάνα
  • λίγο ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
  • αλάτι
  • πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Πιτάκια με κιμά

    Για τα τραγανά πιτάκια με κιμά, ροδίζουμε στο ελαιόλαδο τον κιμά για 5΄-6΄, να αλλάξει χρώμα.

    Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το καρότο και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να πιει όλα τα υγρά του ο κιμάς και να μείνει στεγνός. Αλατοπιπερώνουµε κατά βούληση.

    Πασπαλίζουμε µε το μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά.

    Τέλος προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει.

    Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο. Τα κόβουμε κάθετα σε 5 λωρίδες μέχρι κάτω και λαδώνουμε κάθε λωρίδα µε πινέλο. Τη διπλώνουμε στη μέση και βάζουμε λίγη γέμιση κατά μήκος. Κλείνουμε σε ρολό.

    Λαδώνουμε το πουράκι και τσιμπάμε τα ανοίγματα στα πλάγια.

    Αφού τα ετοιμάσουμε όλα (βγαίνουν πολλά, περίπου 75 μπουκιές), αραδιάζουμε τα πιτάκια σε λαμαρίνα και τα ψήνουμε στους 180οC για 15΄-20΄, να ροδίσουν καλά.

    Θέλετε περισσότερες εύκολες και νόστιμες συνταγές με κιμά; Σας τις έχω όλες εδώ!

    Εκτός από αυτά τα τραγανά πιτάκια με κιμά, δοκιμάστε να φτιάξετε και τα παρακάτω

    https://www.argiro.gr/recipe/loukanikopitakia-turopitakia-sokolatopitakia/

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται