Πιτάκια με κιμά
Για τα τραγανά πιτάκια με κιμά, ροδίζουμε στο ελαιόλαδο τον κιμά για 5΄-6΄, να αλλάξει χρώμα.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το καρότο και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να πιει όλα τα υγρά του ο κιμάς και να μείνει στεγνός. Αλατοπιπερώνουµε κατά βούληση.
Πασπαλίζουμε µε το μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Τέλος προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει.
Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο. Τα κόβουμε κάθετα σε 5 λωρίδες μέχρι κάτω και λαδώνουμε κάθε λωρίδα µε πινέλο. Τη διπλώνουμε στη μέση και βάζουμε λίγη γέμιση κατά μήκος. Κλείνουμε σε ρολό.
Λαδώνουμε το πουράκι και τσιμπάμε τα ανοίγματα στα πλάγια.
Αφού τα ετοιμάσουμε όλα (βγαίνουν πολλά, περίπου 75 μπουκιές), αραδιάζουμε τα πιτάκια σε λαμαρίνα και τα ψήνουμε στους 180οC για 15΄-20΄, να ροδίσουν καλά.
Θέλετε περισσότερες εύκολες και νόστιμες συνταγές με κιμά; Σας τις έχω όλες εδώ!
Εκτός από αυτά τα τραγανά πιτάκια με κιμά, δοκιμάστε να φτιάξετε και τα παρακάτω
https://www.argiro.gr/recipe/loukanikopitakia-turopitakia-sokolatopitakia/