Εκτέλεση
Για την πίτσα με καραμελωμένα κρεμμύδια, με τα δάχτυλα τεντώνοντας ή με τον πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε δίσκο ή σε μακρόστενο σχήμα. Δείτε εδώ τη συνταγή μου για τέλεια σπιτική ζύμη για πίτσα. Πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο τη λαμαρίνα. Απλώνουμε τη ζύμη και ψήνουμε σε δυνατό γκριλ για 3΄ να ροδίσει. Γυρίζουμε τη βάση της ζύμης από την άλλη πλευρά και ψήνουμε στο γκριλ για επιπλέον 3΄ να ροδίσει. Πασπαλίζουμε με το πεκορίνο.
Σε μπολ αναμειγνύουμε τη μοτσαρέλα, το τυρί κρέμα, τα μυρωδικά και τρίβουμε πιπέρι. Ανακατεύουμε και με κουτάλι το μοιράζουμε στην πίτσα. Τέλος πασπαλίζουμε με τρίμματα φέτας. Ξαναβάζουμε στο γκριλ μέχρι να λιώσουν τα τυριά 3΄-4΄ περίπου.
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα κρεμμύδια. Πασπαλίζουμε με αλάτι και ζάχαρη και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 7΄-10΄, μέχρι να μελώσουν χωρίς να πάρουν χρώμα. Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το ξίδι. Αφήνουμε 2΄ στη φωτιά να πιει το μείγμα τα υγρά του.
Όταν ψηθεί η πίτσα και λιώσουν τα τυριά γαρνίρουμε με τα καραμελωμένα κρεμμύδια.
Δείτε επίσης όλα τα μυστικά μου να φτιάχνετε τις καλύτερες σπιτικές πίτσες, και πώς μπορείτε να φτιάξετε σπιτική προψημένη κατεψυγμένη πίτσα.