• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 6 μεγάλες φετες ψωμί για τοστ χωρίς κόρα
  • 100 γραµ. γαλοπούλα σε λεπτές φέτες (ή σαλάμι αέρος)
  • 150 γραµ. φρέσκο τυρί κρέμα
  • λίγο σχοινόπρασο
  • σαλάτα εποχής για το σερβίρισμα
  • Για το πανάρισμα
  • 2 αυγά
  • 150 γραµ. φρυγανιά
  • λάδι για το τηγάνισμα

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Tramezzini

    Για τα tramezzini απλώνουμε τις φέτες ψωμί στον πάγκο.

    Με τον πλάστη ανοίγουμε τις φέτες ψωμί ρολάροντας ώστε να γίνουν λεπτές και να μεγαλώσει η επιφάνειά τους.

    Αλείφουμε με φρέσκο τυρί κρέμα, πασπαλίζουμε με σχοινόπρασο και βάζουμε το σαλάμι αέρος.

    Κλείνουμε σε σφιχτό ρολό το ψωμί. Το τυλίγουμε με μεμβράνη σφιχτά και το βάζουμε ψυγείο για 30΄.

    Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ. Ξετυλίγουμε τα ρολά tramezzini από την μεμβράνη.

    Τα βουτάμε στο χτυπημένο αυγό. Τα πανάρουμε στη φρυγανιά. Ακουμπάμε όλα τα ρολά σε αντικολλητικό χαρτί.

    Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι και ροδίζουμε τα tramezzini από όλες τις πλευρές για λίγα λεπτά.

    Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

    Τα σερβίρουμε με σαλάτα εποχής, ζεστά και λαχταριστά.

    Τα tramezzini είναι σαντουιτσάκια με ό,τι γέμιση σας αρέσει. Συνήθως κόβονται σε τρίγωνα ή τα τυλίγεις σε ρόλο και αφού τα παγώσεις για να σταθεροποιηθεί το ρόλο το κόβεις σε λεπτές φέτες.

    Τα tramezzini με τραγανή κρούστα όπως αυτά που σας δείχνω είναι ένα λαχταριστό σνακ για όλες τις ώρες. Απολαύστε τα ζεστά και τραγανά μόλις τηγανιστούν, με μια σαλάτα εποχής.

     

    Αν σας άρεσε η παραπάνω συνταγή, που να δοκιμάσετε και τη συνταγή μου για σπιτικό κλαμπ σάντουιτς:

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×