Υλικά
ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΧΑΝΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΧΑΝΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε το νερό σε κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει βράση.
 - Προσθέτουμε προσθέτουμε τον πελτέ, τον τραχανά και το ελαιόλαδο.
 - Αλατίζουμε με προσοχή και τρίβουμε πιπέρι κατά βούληση.
 - Ανακατεύουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 13-15 λεπτά (ανάλογα με το πόσο μαλακός μας αρέσει ο τραχανάς).
 - Σερβίρουμε τον τραχανά σε βαθιά πιάτα ή μπολ και ρίχνουμε τρίμματα φέτας ή με μια κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι.
 - Τρίβουμε από πάνω φρέσκο πιπέρι.
 - Αν δεν υπάρχει αρκετό νερό και σταθεί για 5 λεπτά στην κατσαρόλα, θα το ρουφήξει όλο.
 - Σερβίρετε τον κοκκινιστό τραχανά σε βαθιά πιάτα με τρίμματα φέτας ή ανακατέψτε στο πιάτο σας στραγγιστό γιαούρτι για πιο κρεμώδη υφή. Ο τραχανάς γίνεται και λευκός χωρίς ντομάτα αλλά ο κοκκινιστός έχει άλλη νοστιμιά.
 - Δείτε λοιπόν εδώ τις καλύτερες σούπες για τον χειμώνα που διάλεξα για εσάς.
 
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ:
Tips
- Μη βράζετε τον τραχανά σε δυνατή φωτιά και φροντίστε να υπάρχει πάντα αρκετό νερό
 









