Τρίγωνα Πανοράματος

Αφράτα, τραγανά και σιροπιαστά, τα τρίγωνα Πανοράματος είναι ένα από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά της Θεσσαλονίκης.

Μεσαία
0:55

18 τεμάχια

30 λεπτά

25 λεπτά

τριγωνα πανοραματοσ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Κατσαρόλα

Φούρνος

Φούρνος

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Εκτέλεση

  1. Ανοίγουμε τα φύλλα και τα κόβουμε κατά μήκος σε 3 λωρίδες. Τα σκεπάζουμε με νωπή πετσέτα για να μην ξεραθούν.
  2. Παίρνουμε μία λωρίδα φύλλου, τη ραντίζουμε με λιωμένο βούτυρο και τοποθετούμε πάνω της δεύτερη λωρίδα.
  3. Διπλώνουμε τριγωνικά και στο τέλος κόβουμε το τρίγωνο στη μέση, προσέχοντας να μην πιέζουμε τα φύλλα για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
  4. Στερεώνουμε στη σχισμή κάθε τριγώνου λίγη διπλωμένη λαδόκολλα με μια μικρή μπάλα από τσαλακωμένο αλουμινόχαρτο (για να διατηρηθεί το σχήμα).
  5. Ψήνουμε στους 160–170°C για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν
  6. Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για περίπου 4 λεπτά.
  7. Το ένα από τα δύο (τρίγωνα ή σιρόπι) πρέπει να είναι κρύο και το άλλο ζεστό. Συνήθως, βουτάμε τα ζεστά τρίγωνα στο κρύο σιρόπι, αλλά και το αντίστροφο λειτουργεί εξίσου καλά.
  8. Αφήνουμε τα σιροπιασμένα τρίγωνα σε πιατέλα να κρυώσουν εντελώς πριν τα γεμίσουμε.

ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ

  1. Βάζουμε το γάλα (κρατάμε λίγο γάλα) με τη βανίλια (κομμένη στη μέση) σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  2. Σε μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους, τη ζάχαρη, το λίγο γάλα που κρατήσαμε, το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το κονιάκ.
  3. Όταν το γάλα ζεσταθεί αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε το κλωνάρι της βανίλιας, ξύνουμε τους σπόρους και τους προσθέτουμε στο γάλα. Αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία του γάλακτος.
  4. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα.
  5. Επιστρέφουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.
  6. Όταν η κρέμα αρχίσει να βράζει, ανακατεύουμε έντονα για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να δέσει.
  7. Μεταφέρουμε την κρέμα σε μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη που εφάπτεται στην επιφάνειά της και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου (περίπου 45’). Διατηρείται στο ψυγείο έως και 3 ημέρες.
  8. Αν θέλουμε πιο αφράτη κρέμα, προσθέτουμε 250 γρ. χτυπημένη κρέμα γάλακτος (σε παχύρρευστη μορφή) αφού η κρέμα έχει κρυώσει.
  9. Για σοκολατένια εκδοχή: Όσο η κρέμα είναι ακόμα ζεστή, προσθέτουμε τριμμένη κουβερτούρα ή ξύσμα σοκολάτας και ανακατεύουμε να λιώσει.
  10. Όταν τα τρίγωνα έχουν κρυώσει εντελώς, αφαιρούμε τη λαδόκολλα και τοποθετούμε την κρέμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής.
  11. Γεμίζουμε προσεκτικά το εσωτερικό τους με την κρέμα.

Tips

  • Μπορείτε να βάλετε κλωνάρι βανίλιας, υγρή βανίλια ή κάψουλα βανίλιας.

τριγωνα πανοραματοσ

Απόρρητο