Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Video
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μέτριο πυρίμαχο μπολ, την ψιλοκομμένη σοκολάτα, το φυστικοβούτυρο, την κρέμα γάλακτος, το γλυκαντικό slim fix, το αλάτι και κάνουμε μπεν μαρί.
- Ανακατεύουμε 2-3 φορές με μαλακή σπάτουλα να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Μόλις λιώσουν τα υλικά και γίνουν μια βελούδινη κρέμα σοκολάτας τα αποσύρουμε από την εστία.
- Προαιρετικά, ρίχνουμε μέσα το κονιάκ και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσει το μείγμα για τα τρουφάκια χωρίς ζάχαρη και το βάζουμε στο ψυγείο.
- Αφήνουμε για 30’ περίπου λεπτά μέχρι να παγώσει, να σφίξει και να σταθεροποιηθεί ώστε να πλάθεται σε τρουφάκια.
- Με ένα μικρό κουταλάκι παίρνουμε μείγμα και το πλάθουμε στις παλάμες σε σχήμα σφαιρικό.
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
- Ανάλογα με το γαρνίρισμα που θέλουμε, βουτάμε τα τρουφάκια σε κακάο, ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, ινδική καρύδα κλπ.
- Διατηρούμε τα τρουφάκια στο ψυγείο σκεπασμένα για πολλές ημέρες.
- Αυτά τα τρουφάκια είναι ιδανικά για δώρο. Βάλτε τα σε ένα κουτάκι για να τα προσφέρετε σαν χειροποίητο δώρο.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
- Αν θέλουμε επικάλυψη σοκολάτας, λιώνουμε σοκολάτα χωρίς ζάχαρη σε μπεν μαρί και προσθέτουμε σταγόνες ηλιελαίου.
- Βουτάμε ένα ένα τα τρουφάκια στην λιωμένη σοκολάτα να ντυθούν ολόγυρα.
- Τα πιάνουμε με δυο πιρούνια, στραγγίζοντας το περίσσευμα σοκολάτας και τα ακουμπάμε σε αντικολλητικό χαρτί ή λαδωμένη επιφάνεια.
- Μόλις σταθεροποιηθούν τα διατηρούμε στο ψυγείο για πολλές ημέρες.
- Απέξω θα είναι τραγανά και μέσα θα έχουν κρεμώδη υφή.
Tips
- Αν την ώρα που πλάθουμε το μείγμα για τρουφάκια ζεσταθεί και λιώνει αφήνουμε για 10’ στο ψυγείο να σφίξει.