Εκτέλεση
Για το truffle cake με σοκολάτα, χωρίς γλουτένη, βουτυρώνουμε φόρμα δαχτυλίδι 23 εκ. Στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC στον αέρα.
Σε κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο και την κρέμα μέχρι να λιώσουν, ανακατεύοντας τακτικά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Σε μπολ με μίξερ χειρός, χτυπάμε τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη και το αλάτι, μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τη λιωμένη χλιαρή σοκολάτα. Ανακατεύουμε.
Σε καθαρό μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε μαλακή μαρέγκα, μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Σταδιακά, κι ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα με μίξερ χειρός, προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη.
Ρίχνουμε δύο κουταλιές μαρέγκας στο μείγμα σοκολάτας και με κουτάλι και κοφτές κινήσεις αραιώνουμε το μείγμα.
Τέλος, ρίχνουμε όλη την υπόλοιπη μαρέγκα στο μείγμα και κοσκινίζουμε με το κακάο. Με κουτάλι αναδιπλώνουμε το μείγμα, ώστε να ενωθούν τα υλικά. Όσο λιγότερο δουλεύουμε το μείγμα, τόσο πιο αφράτο θα είναι το αποτέλεσμα.
Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για περίπου 35′ μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως το κέικ, γιατί όσο είναι ζεστό η καρδιά του είναι ρευστή.
Σερβίρουμε με παγωτό ή απλά αχνίζουμε.
Ακολουθείτε διατροφή χωρίς γλουτένη; Δείτε εδώ όλες τις συνταγές που συγκέντρωσα μόνο για εσάς!