Τυροκριτσίνια

Υλικά

  • 1 φύλλο έτοιμη σφολιάτα
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. νερό ή γάλα
  • 1/3 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • λίγη πάπρικα γλυκιά (προαιρετικά)

Τυροκριτσίνια

Για τα κριτσίνα με τυρί, απλώνουμε πρώτα τη σφολιάτα στον πάγκο. Χτυπάμε το αυγό με 1 κ.σ. νερό και αλείφουμε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας. Πασπαλίζουμε τυρί και πάπρικα.

Πατάμε με τα χέρια να κολλήσουν. Κόβουμε σε 24 μπαστούνια λωρίδες, τα στρίβουμε σαν βίδα – σπιράλ. Αραδιάζουμε σε 2 λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα.

Ψήνουμε για 15-20 λεπτά στους 200 βαθμούς C στον αέρα μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.

Αν σας άρεσαν τα κριτσίνια με τυρί, θα λατρέψετε και τα παρακάτω

https://www.argiro.gr/recipe/turokritsinia/