Tυρόπιτα με καταϊφι
Για την τυρόπιτα με καταϊφι,
συγκεντρώνουμε αρχικά τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε. Η τυρόπιτα σουφλέ από την Αργυρώ είναι ανεπανάληπτη και πρέπει να τη δοκιμάσετε οπωσδήποτε. Ξεκινάμε τη συνταγή για την τυροπιτα με φύλλο καταϊφι και με ανθότυρο,
- Τρίβουμε πρώτα όλα τα τυριά σε χοντρό τρίφτη μέσα σε μπασίνα (μεγάλο μπολ).
- Προσθέτουμε τα 2 αυγά χτυπημένα, το ελαιόλαδο και το πιπέρι.
- Τα ανακατεύουμε με κουτάλι πολύ καλά.
- Βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε ένα μεγάλο, μακρόστενο πυράντοχο σκεύος και το πασπαλίζουμε με φρυγανιά τριμμένη.
- Χωρίζουμε το φύλλο κανταΐφι σε δύο ίσα μέρη.
- Στρώνουμε το μισό κανταΐφι (το ανοίγουμε με τα δάχτυλα) στο πυράντοχο σκεύος και αδειάζουμε τη γέμιση για την τυροπιτα με φύλλο καταϊφι.
- Από πάνω σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι, αφού το ανοίξουμε με τα δάχτυλα, να αφρατέψει.
- Τη χαράζουμε σε κομμάτια.
- Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα για το σουφλέ τυριού.
- Περιχύνουμε την τυροπιτα με καταϊφι.
- Αφήνουμε το σκεύος για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου να ρουφήξει τα υγρά και να φουσκώσει το κανταΐφι.
- Περιχύνουμε έπειτα με το λιωμένο βούτυρο την τυροπιτα σουφλέ από την Αργυρώ.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250°C, στον αέρα.
- Όταν τοποθετήσουμε την τυροπιτα με ανθότυρο στο φούρνο, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C.
- Ψήνουμε για 50 λεπτά την τυροπιτα σουφλέ από την Αργυρώ, ώσπου να ροδίσει καλά.