Υλικά
Υλικά
Video
Εκτέλεση
- Στη Σαντορίνη και στη Θηρασιά, χρησιμοποιούν φρέσκο τυρί για να τελειώσουν το φαγητό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όμως φέτα σε συνδυασμό με τυρί κρέμα που δίνει την ίδια υφή στο τυραύγουλο.
- Κόψτε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια σε κομμάτια 3-4 εκατοστών.
- Βάζουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας.
- Ρίχνουμε το νερό κι αφήνουμε να πάρει βράση. Τότε, προσθέτουμε τα κολοκύθια και τις πατάτες.
- Βάζουμε το καπάκι κι αφήνουμε να πάρει βράση. Βράζουμε για 20΄ να μαλακώσουν οι πατάτες. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στο τέλος.
- Όταν μαλακώσουν καλά οι πατάτες είναι ώρα για να φτιάξουμε τη σάλτσα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά και τα σπάμε με ένα πιρούνι.
- Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί κι όλο μαζί το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
- Ανακατεύουμε το φαγητό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα (πάντα σε χαμηλή φωτιά) για 3-4΄ να πήξει η σάλτσα και να ψηθεί το αυγό.
- Στο τέλος γίνεται πυκνή δεμένη σάλτσα με λαχανικά μελωμένα, αυγό και τυρί που λιώνει και είναι ώρα για βουτιές με φρέσκο ψωμί. Τρώγεται πάντα ζεστό.
- Τη μοναδική αυτή παραδοσιακή συνταγή του Αιγαίου, μοιράστηκαν μαζί μας η κ. Ρούλα Συρίγου από τη Θηρασιά και την ευχαριστούμε πολύ.