Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΤΑΪΦΙ
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΤΑΪΦΙ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τρίβουμε πρώτα όλα τα τυριά σε χοντρό τρίφτη μέσα σε μπασίνα (μεγάλο μπολ).
- Προσθέτουμε τα 2 αυγά χτυπημένα, το ελαιόλαδο και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε με κουτάλι πολύ καλά.
- Βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε ένα μεγάλο, μακρόστενο πυράντοχο σκεύος και το πασπαλίζουμε με φρυγανιά τριμμένη.
- Χωρίζουμε το φύλλο κανταΐφι σε δύο ίσα μέρη.
- Στρώνουμε το μισό κανταΐφι (το ανοίγουμε με τα δάχτυλα) στο πυράντοχο σκεύος και αδειάζουμε τη γέμιση.
- Από πάνω σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι, αφού το ανοίξουμε με τα δάχτυλα, να αφρατέψει.
- Χαράζουμε τη τυρόπιτα με καταιφι σε κομμάτια.
- Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα για το σουφλέ τυριού.
- Περιχύνουμε την τυρόπιτα με καταιφι.
- Αφήνουμε το σκεύος για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου να ρουφήξει τα υγρά και να φουσκώσει το κανταΐφι.
- Περιχύνουμε έπειτα με το λιωμένο βούτυρο.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250°C, στον αέρα.
- Όταν τοποθετήσουμε την τυρόπιτα, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C.
- Ψήνουμε για 50 λεπτά, ώσπου να ροδίσει καλά.