Τυρόπιτα Περέκ

Τυρόπιτα περέκ συνταγή στο τηγάνι από την Αργυρώ. Η πιο εύκολη παραδοσιακή συνταγη για πιτα περεκ με φυλλα. Δοκιμάστε την είναι τέλεια!

Δύσκολη
0:20

8

15 λεπτά

5 λεπτά

Τυρόπιτα περέκ - περέκ - πιτα περεκ

Υλικά

Εξοπλισμός

Ταψί

Τηγάνι

Φούρνος

Υλικά

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ανοίγουμε τα χωριάτικα φύλλα και τα κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια στη διάμετρο από ένα τηγάνι.
  2. Τα αραδιάζουμε σε ταψί και τα ψήνουμε για 10 λεπτά στους 160°C βαθμούς να στεγνώσουν.
  3. Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και ραντίζουμε τα ξερά φύλλα με λίγες σταγόνες νερό.  
  4. Ξεκινάμε και κάνουμε στρώσεις στο τηγάνι.
  5. Φύλλο-φέτα-φύλλο-φέτα-φύλλο. Δηλαδή 3 στρώσεις με φύλλο κι ενδιάμεσα 2 στρώσεις με τρίμματα από τη φέτα.
  6. Ροδίζουμε την πίτα για λίγα λεπτά από την μια πλευρά και αναποδογυρίζουμε από την άλλη να ροδίσει και η άλλη πλευρά.
  7. Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  8. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε την πίτα ζεστή.
  9. Εναλλακτικά, αν έχουμε γκάζι ή ανοιχτή φωτιά, ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά ένα ταψί και ακουμπάμε τα μαλακά χωριάτικα φύλλα για λίγα λεπτά να στεγνώσουν.
  10. Αναποδογυρίζουμε να στεγνώσουν κι από την άλλη πλευρά.

ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ, ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΠΙΤΑΚΙΑ.

    ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ

    Πισία ποντιακά

Απόρρητο