Τυροπιτα Περεκ
Ανοίγουμε τα χωριάτικα φυλλα και τα κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια στη διάμετρο από ένα τηγανι.
Τα αραδιάζουμε σε ταψι και τα ψήνουμε για 10 λεπτά στους 160°C βαθμούς να στεγνώσουν.
Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγανι για τη “πιτα περεκ με φυλλα” και ραντίζουμε τα ξερά φυλλα με λίγες σταγόνες νερό.
Ξεκινάμε και κάνουμε στρώσεις στο τηγανι, φυλλο-φετα-φυλλο-φετα-φυλλο. Δηλαδή 3 στρώσεις με φυλλο κι ενδιάμεσα 2 στρώσεις με τρίμματα από τη φετα.
Ροδίζουμε την πιτα για λίγα λεπτά από την μια πλευρά και αναποδογυρίζουμε από την άλλη να ροδίσει και η άλλη πλευρά.
Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε την πιτα ζεστή.
Εναλλακτικά, αν έχουμε γκάζι ή ανοιχτή φωτιά, ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά ένα ταψι και ακουμπάμε τα μαλακά χωριάτικα φυλλα για λίγα λεπτά να στεγνώσουν.
Αναποδογυρίζουμε να στεγνώσουν κι από την άλλη πλευρά.