• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
53
  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
  • 500 γραμ. φέτα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ραντίζουμε τα ξερά φύλλα με λίγο νερό

    Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί

    Σερβίρονται ζεστές

    Τυροπιτα Περεκ

    Ανοίγουμε τα χωριάτικα φυλλα και τα κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια στη διάμετρο από ένα τηγανι.

    Τα αραδιάζουμε σε ταψι και τα ψήνουμε για 10 λεπτά στους 160°C βαθμούς να στεγνώσουν.

    Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγανι για τη “πιτα περεκ με φυλλα” και ραντίζουμε τα ξερά φυλλα με λίγες σταγόνες νερό.  

    Ξεκινάμε και κάνουμε στρώσεις στο τηγανι, φυλλο-φετα-φυλλο-φετα-φυλλο. Δηλαδή 3 στρώσεις με φυλλο κι ενδιάμεσα 2 στρώσεις με τρίμματα από τη φετα.

    Ροδίζουμε την πιτα για λίγα λεπτά από την μια πλευρά και αναποδογυρίζουμε από την άλλη να ροδίσει και η άλλη πλευρά.

    Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

    Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε την πιτα ζεστή.

    Εναλλακτικά, αν έχουμε γκάζι ή ανοιχτή φωτιά, ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά ένα ταψι και ακουμπάμε τα μαλακά χωριάτικα φυλλα για λίγα λεπτά να στεγνώσουν.

    Αναποδογυρίζουμε να στεγνώσουν κι από την άλλη πλευρά.

    Αν σας άρεσε, ρίξτε μια ματιά και στη παρακάτω πιτα.

    Κάτι μαγειρεύεται