• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
53
  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
  • 500 γραμ. φέτα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Ανοίγουμε τα χωριάτικα φύλλα και τα κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια στη διάμετρο από ένα τηγάνι.

    Τα αραδιάζουμε σε ταψί και τα ψήνουμε για 10 λεπτά στους 160°C βαθμούς να στεγνώσουν.

    Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και ραντίζουμε τα ξερά φύλλα με λίγες σταγόνες νερό.  

    Ξεκινάμε και κάνουμε στρώσεις στο τηγάνι.

    Φύλλο-φέτα-φύλλο-φέτα-φύλλο. Δηλαδή 3 στρώσεις με φύλλο κι ενδιάμεσα 2 στρώσεις με τρίμματα από τη φέτα.

    Ροδίζουμε την πίτα για λίγα λεπτά από την μια πλευρά και αναποδογυρίζουμε από την άλλη να ροδίσει και η άλλη πλευρά.

    Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

    Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε την πίτα ζεστή.

    Εναλλακτικά, αν έχουμε γκάζι ή ανοιχτή φωτιά, ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά ένα ταψί και ακουμπάμε τα μαλακά χωριάτικα φύλλα για λίγα λεπτά να στεγνώσουν.

    Αναποδογυρίζουμε να στεγνώσουν κι από την άλλη πλευρά.

    Αν σας άρεσε, ρίξτε μια ματιά και στη παρακάτω ποντιακά πιτάκια.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται