Τυροπιτα Περεκ
Συνταγη για τυρόπιτα περέκ που γίνεται στο τηγανι με τραγανά φυλλα και γέμιση με τυρι που λιώνει και σε ξεμυαλίζει. Είναι γρήγορη και θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Ακολουθήστε τα βήματά μου και θα πάθετε πλάκα με το πόσο γευστική είναι!
Για τη πιτα
- Ανοίγουμε τα χωριάτικα φυλλα και τα κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια στη διάμετρο από ένα τηγανι.
- Τα αραδιάζουμε σε ταψι και τα ψήνουμε για 10 λεπτά στους 160°C βαθμούς να στεγνώσουν.
- Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγανι για τη “πιτα περεκ με φυλλα” και ραντίζουμε τα ξερά φυλλα με λίγες σταγόνες νερό.
- Ξεκινάμε και κάνουμε στρώσεις στο τηγανι, φυλλο-φετα-φυλλο-φετα-φυλλο. Δηλαδή 3 στρώσεις με φυλλο κι ενδιάμεσα 2 στρώσεις με τρίμματα από τη φετα.
- Ροδίζουμε την πιτα για λίγα λεπτά από την μια πλευρά και αναποδογυρίζουμε από την άλλη να ροδίσει και η άλλη πλευρά.
- Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε την πιτα ζεστή.
- Εναλλακτικά, αν έχουμε γκάζι ή ανοιχτή φωτιά, ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά ένα ταψι και ακουμπάμε τα μαλακά χωριάτικα φυλλα για λίγα λεπτά να στεγνώσουν.
- Αναποδογυρίζουμε να στεγνώσουν κι από την άλλη πλευρά.