Σκοπελιτικη τυροπιτα
Συνταγη για σκοπελιτικη τυροπιτα,
είναι διάσημη σε όλη την Ελλάδα. Αυτή η συνταγη για σκοπελιτικη τυροπιτα στο τηγανι από την Αργυρω θα σας ξετρελάνει όλους! Η καλυτερη σκοπελιτικη τυροπιτα είναι εδώ! Βάλτε της μελι και απολαύστε!
- Πασπαλίζουμε πρώτα τα τρίμματα φετας με αρκετό πιπερι.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε και ζυμώνουμε όλα τα υλικά για το φυλλο, μέχρι να σχηματιστεί μία λεία και απαλή ζυμη.
- Τη σκεπάζουμε με μία πετσέτα κουζίνας και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα και να αναπτυχθεί το πλέγμα της γλουτένης.
- Χωρίζουμε τη ζυμη σε 4 ίσα κομμάτια.
- Σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε το κάθε κομμάτι με το πλαστη σε πολύ λεπτό φυλλο.
- Ραντίζουμε με ελαιολαδο την επιφάνεια.
- Πασπαλίζουμε με τρίμματα από τη φετα ολόγυρα.
- Διπλώνουμε το φυλλο αντικριστά, σουρώνουμε τη ζυμη και στρίβουμε σε σαλιγκάρι.
- Τηγανίζουμε τη σκοπελιτικη τυροπιτα στο τηγανι από την Αργυρω σε καυτό ελαιολαδο, να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.
- Αυτή η πιτα από τη Σκόπελο, μπορεί να μπει στην κατάψυξη πριν τηγανιστεί και να διατηρηθεί για αρκετούς μήνες.
- Περιχύνουμε την σκοπελιτικη τυροπιτα στο τηγανι όπως βγαίνει καυτή από το τηγανι με θυμαρίσιο μελι.
Πέρα από το κλασικό σχήμα που έχει η σκοπελιτικη τυροπιτα, μπορείς να φτιάξεις αυτή την ξεμυαλιστικά τραγανή εκδοχή της, με τα ίδια υλικά, αλλάζοντας ελαφρά το τύλιγμά της.
- Ανοίγεις λεπτό φύλλο με τον πλαστη, πασπαλίζεις τρίμματα από τη φετα ολόγυρα και σουρώνεις σαν βεντάλια το φύλλο σου, δημιουργώντας πολλές πτυχές ζυμης.
- Τσιμπάς τις 2 άκρες και στρίβεις ελαφρά τις 2 άκρες στο κέντρο.
- Βάζεις τη πιτα στο τηγανι και σιγά σιγά αρχίζει και φουσκώνει και ξεδιπλώνεται το φυλλο, δημιουργώντας βουναλάκια τραγανής ζυμης.
- Μόλις ροδίσει από τη μία πλευρά, περίπου μετά από 2 λεπτά, με 2 σπατουλες αναποδογυρίζεις να γίνει τραγανή και από την άλλη πλευρά.
- Όταν ροδίσει, βγάζεις τη πιτα σε απορροφητικό χαρτί. Απόλαυσέ την ζεστή και τραγανή. Είναι η καλυτερη σκοπελιτικη τυροπιτα που έχεις φάει.