Εκτέλεση
Πασπαλίζουμε πρώτα τα τρίμματα φέτας με αρκετό πιπέρι.
Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε και ζυμώνουμε όλα τα υλικά για το φύλλο, μέχρι να σχηματιστεί μία λεία και απαλή ζύμη.
Τη σκεπάζουμε με μία πετσέτα κουζίνας και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα και να αναπτυχθεί το πλέγμα της γλουτένης.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα κομμάτια.
Σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε το κάθε κομμάτι με το πλάστη σε πολύ λεπτό φύλλο.
Ραντίζουμε με ελαιόλαδο την επιφάνεια.
Πασπαλίζουμε με τρίμματα από τη φέτα ολόγυρα.
Διπλώνουμε το φύλο αντικριστά, σουρώνουμε τη ζύμη και στρίβουμε σε σαλιγκάρι.
Τηγανίζουμε τη τυρόπιτα στο τηγάνι σε καυτό ελαιόλαδο, να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.
Αυτή η πίτα από τη Σκόπελο, μπορεί να μπει στην κατάψυξη πριν τηγανιστεί και να διατηρηθεί για αρκετούς μήνες.
Περιχύνουμε την τυρόπιτα όπως βγαίνει καυτή από το τηγάνι με θυμαρίσιο μέλι.
Πέρα από το κλασικό σχήμα που έχει η σκοπελίτικη τυρόπιτα, μπορείς να φτιάξεις αυτή την τραγανή εκδοχή της, με τα ίδια υλικά, αλλάζοντας ελαφρά το τύλιγμά της.
Ανοίγεις λεπτό φύλλο με τον πλάστη, πασπαλίζεις τρίμματα από τη φέτα ολόγυρα και σουρώνεις σαν βεντάλια το φύλλο σου, δημιουργώντας πολλές πτυχές ζύμης.
Τσιμπάς τις 2 άκρες και στρίβεις ελαφρά τις 2 άκρες στο κέντρο.
Βάζεις τη πίτα στο τηγάνι και σιγά σιγά αρχίζει και φουσκώνει και ξεδιπλώνεται το φύλλο, δημιουργώντας βουναλάκια τραγανής ζύμης.
Μόλις ροδίσει από τη μία πλευρά, περίπου μετά από 2 λεπτά, με 2 σπάτουλες αναποδογυρίζεις να γίνει τραγανή και από την άλλη πλευρά.
Όταν ροδίσει, βγάζεις τη πίτα σε απορροφητικό χαρτί. Απόλαυσέ την ζεστή και τραγανή.