• προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 500 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ ξύδι
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • νερό χλιαρό (όσο πάρει)
  • Για τη γέμιση
  • 250 γραμ. τρίμματα φέτας
  • φρέσκο τριμμένο πιπέρι
  • Για το τηγάνισμα
  • μπόλικο ελαιόλαδο
  • Για το άνοιγμα του φύλλου
  • έξτρα αλεύρι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ζύμη λεία και απαλή

    Ξεκούραση ζύμης για 30΄

    Ανοίγουμε τα φύλλα σε αλευρωμένο πάγκο

     

    Σκοπελιτικη τυροπιτα

    Συνταγη για σκοπελιτικη τυροπιτα,

    είναι διάσημη σε όλη την Ελλάδα. Αυτή η συνταγη για σκοπελιτικη τυροπιτα στο τηγανι από την Αργυρω θα σας ξετρελάνει όλους! Η καλυτερη σκοπελιτικη τυροπιτα είναι εδώ! Βάλτε της μελι και απολαύστε!

    • Πασπαλίζουμε πρώτα τα τρίμματα φετας με αρκετό πιπερι.
    • Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε και ζυμώνουμε όλα τα υλικά για το φυλλο, μέχρι να σχηματιστεί μία λεία και απαλή ζυμη.
    • Τη σκεπάζουμε με μία πετσέτα κουζίνας και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα και να αναπτυχθεί το πλέγμα της γλουτένης.
    • Χωρίζουμε τη ζυμη σε 4 ίσα κομμάτια.
    • Σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε το κάθε κομμάτι με το πλαστη σε πολύ λεπτό φυλλο.
    • Ραντίζουμε με ελαιολαδο την επιφάνεια.
    • Πασπαλίζουμε με τρίμματα από τη φετα ολόγυρα.
    • Διπλώνουμε το φυλλο αντικριστά, σουρώνουμε τη ζυμη και στρίβουμε σε σαλιγκάρι.
    • Τηγανίζουμε τη σκοπελιτικη τυροπιτα στο τηγανι από την Αργυρω σε καυτό ελαιολαδο, να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.
    • Αυτή η πιτα από τη Σκόπελο, μπορεί να μπει στην κατάψυξη πριν τηγανιστεί και να διατηρηθεί για αρκετούς μήνες.
    • Περιχύνουμε την σκοπελιτικη τυροπιτα στο τηγανι όπως βγαίνει καυτή από το τηγανι με θυμαρίσιο μελι.

    Πέρα από το κλασικό σχήμα που έχει η σκοπελιτικη τυροπιτα, μπορείς να φτιάξεις αυτή την ξεμυαλιστικά τραγανή εκδοχή της, με τα ίδια υλικά, αλλάζοντας ελαφρά το τύλιγμά της.

    Σκοπελιτικη τυροπιτα από την Αργυρω

    • Ανοίγεις λεπτό φύλλο με τον πλαστη, πασπαλίζεις τρίμματα από τη φετα ολόγυρα και σουρώνεις σαν βεντάλια το φύλλο σου, δημιουργώντας πολλές πτυχές ζυμης.
    • Τσιμπάς τις 2 άκρες και στρίβεις ελαφρά τις 2 άκρες στο κέντρο.
    • Βάζεις τη πιτα στο τηγανι και σιγά σιγά αρχίζει και φουσκώνει και ξεδιπλώνεται το φυλλο, δημιουργώντας βουναλάκια τραγανής ζυμης.
    • Μόλις ροδίσει από τη μία πλευρά, περίπου μετά από 2 λεπτά, με 2 σπατουλες αναποδογυρίζεις να γίνει τραγανή και από την άλλη πλευρά.
    • Όταν ροδίσει, βγάζεις τη πιτα σε απορροφητικό χαρτί. Απόλαυσέ την ζεστή και τραγανή. Είναι η καλυτερη σκοπελιτικη τυροπιτα που έχεις φάει. 

    Αν σας άρεσε, θα λατρέψετε και τη παρακάτω

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×