Εκτέλεση
Χωρίζουμε τα μπισκότα, δηλαδή, την κρέμα από τα μπισκότα. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο μια μακροστένη φόρμα. Ντύνουμε με τα μπισκότα τη βάση και τα πλαϊνά της φόρμας. Κόβουμε σε κομμάτια τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε μπαιν μαρί με το βούτυρο.
Όταν λιώσουν προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύοντας. Ένα ένα ρίχνουμε τ´αβγά και πάντα ανακατεύουμε πολύ καλά για να τα πίνει το μείγμα. Ρίχνουμε τις βανίλιες και τέλος, προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι. Απαλά ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την κρέμα από τα μπισκότα και αδειάζουμε στην έτοιμη φόρμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250°C, στις αντιστάσεις. Αφήνουμε να κάψει καλά. Μόλις σβήσει η λυχνία, δείγμα ότι έφτασε στους 250°C, τότε βάζουμε τη φόρμα στην κάτω σχάρα. Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε μέσα για 15′ χωρίς να ανοιγοκλείνουμε.
Βγάζουμε το κέικ στον πάγκο και αφήνουμε να κρυώσει και να σφίξει ελαφρά. Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Η καρδιά του όσο είναι ζέστη είναι ρευστή. Σερβίρουμε με παγωτό ή κρέμα.