Αυτό το κέικ σοκολάτας υγρό, είναι πραγματικά μοναδικό, ισορροπημένο και ευφάνταστο. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι να προθερμάνετε καλά τον...

Αυτό το κέικ σοκολάτας υγρό, είναι πραγματικά μοναδικό, ισορροπημένο και ευφάνταστο. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι να προθερμάνετε καλά τον φούρνο, πρέπει να φτάσει στους 250°C βαθμούς ιδανικά. Αυτό θα εξασφαλίσει πως να παραμείνει υγρό στο κέντρο του ενώ θα είναι στέρεο στο εξωτερικό

  • προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
45
  • 400 γραμ. σοκολάτα 60%
  • 160 γραμ. μαλακό βούτυρο
  • 7 αυγά
  • 250 γραμ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
  • 160 γραμ. ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 1 πακέτο μπισκότα
  • Λίγο βούτυρο και λίγο κακάο για τη φορμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Xωρίζουμε τα μπισκότα, δηλαδή, την κρέμα από τα μπισκότα.

    Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο μια μακρόστενη φόρμα του κέικ.

    Ντύνουμε με τα μπισκότα τη βάση και τα πλαϊνά από την φόρμα του κέικ.

    Κόβουμε σε κομμάτια τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε μπεν μαρι με το βούτυρο.

    Όταν λιώσουν προσθέτουμε τη ζάχαρη, και ανακατεύουμε.

    Ένα ένα ρίχνουμε τα αυγά και πάντα ανακατεύουμε πολύ καλά για να τα απορροφάει σωστά το μείγμα .

    Ρίχνουμε τις βανίλιες και με ένα κόσκινο, κοσκινίζουμε με ένα κόσκινο το αλεύρι και το προσθέτουμε στο μείγμα.

    Απαλά ανακατεύουμε.

    Προσθέτουμε την κρέμα από τα μπισκότα και την αδειάζουμε στην έτοιμη φόρμα του κέικ.

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250°C βαθμούς, στις αντιστάσεις.

    Αφήνουμε να κάψει καλά ο φούρνος.

    Μόλις σβήσει η λυχνία του φούρνου, δείγμα ότι έφτασε στους 250°C βαθμούς, τότε βάζουμε τη φόρμα στην κάτω σχάρα του φούρνου.

    Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε μέσα για 15 λεπτά χωρίς να ανοιγοκλείνουμε την πόρτα του φούρνου.

    Βγάζουμε το γλυκό μας στον πάγκο, πάνω σε μια σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει και να σφίξει ελαφρά.

    Το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.

    Η καρδιά του όσο είναι ζέστη είναι ακόμα ρευστή.

    Το σερβίρουμε ιδανικά με μία μπάλα παγωτό ή χτυπημένη κρέμα.

    Αν σας άρεσουν τα κέικ που είναι υγρά στο κέντρο δείτε ακόμη.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται