Υλικά
ΥΓΡΑ ΥΛΙΚΑ
ΣΤΕΡΕΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Κόσκινο
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
ΥΓΡΑ ΥΛΙΚΑ
ΣΤΕΡΕΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
- Αυτό το κέικ δεν έχει αυγό και βούτυρο, δεν είναι δηλαδή το κλασικό gingerbread cake
- Ζυγίσετε τα υλικά και μετρήστε τα μπαχαρικά με κοφτά κουταλάκια γλυκού, όχι γεμάτα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ºC στον αέρα.
- Αλείφουμε με λάδι ένα ταψί 20×30 εκατ.
VEGAN GINGERBREAD ΚΕΪΚ
- Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το τζίντζερ, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.
- Αφήνουμε στην άκρη τα στερεά κοσκινισμένα υλικά.
- Σε ένα καθαρό μπολ βάζουμε το φυτικό γάλα, το λάδι, τη μελάσα και την ζάχαρη.
- Με σύρμα ανακατεύουμε τα υλικά να λιώσει η ζάχαρη και να διαλυθεί η μελάσα.
- Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό πορτοκαλιού κι ανακατεύουμε να αρχίσει η αντίδραση.
- Ρίχνουμε τον χυμό με τη σόδα στα υγρά υλικά κι ανακατεύουμε ελαφρά.
- Προσθέτουμε το μισό αλεύρι κι ανακατεύουμε ελαφρά να γίνει χυλός.
- Τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι κι ανακατεύουμε ελαφρά να χαθεί το αλεύρι στο gingerbread κέικ.
- Αδειάζουμε στο λαδωμένο ταψί και τοποθετούμε το κέικ στην μεσαία σχάρα του φούρνου.
- Ψήνουμε για περίπου 40’ μέχρι να μοσχοβολήσουν τα μπαχαρικά, να φουσκώσει το κέικ και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα.
- Αφήνουμε να σταθεί για 15’ και γαρνίρουμε προαιρετικά με λίγη άχνη ζάχαρη.
- Κόβουμε σε κομμάτια αφού κρυώσει ελαφρά.
- Διατηρήστε το ζουμερό και αφράτο σε σκεύος με καπάκι.
Tips
- Μην ανακατεύετε πολύ ώρα το αλεύρι στο κέικ ώστε για να βγει αφράτο.