Μήπως ακολουθείτε vegan διατροφή, νηστεύετε ή απλά αποφεύγετε τα ζωικά παράγωγα; Τι θα λέγατε αν μαθαίνατε ότι αυτό το vegan κέικ θα γίνει ο καλύτερός σας...

 

Μήπως ακολουθείτε vegan διατροφή, νηστεύετε ή απλά αποφεύγετε τα ζωικά παράγωγα; Τι θα λέγατε αν μαθαίνατε ότι αυτό το vegan κέικ θα γίνει ο καλύτερός σας φίλος; Σίγουρα θα αμφιβάλλατε και θα πιστεύατε ότι είναι υπερβολή, αλλά άπαξ και το δοκιμάσετε θα σας φύγει και η παραμικρή αμφιβολία.

 

Αυτό το vegan κεικ τα έχει όλα! Είναι λαχταριστό, θρεπτικό, γευστικό με μοναδική υφή και αξεπέραστη γεύση. Και αν αποφεύγεις τη γλουτένη, τότε δύο σε ένα, μιας και μπορεί να μεταμορφωθεί σε κέικ χωρίς γλουτένη, χρησιμοποιώντας το ανάλογο αλεύρι!

 

Γι αυτό μην το ψάχνετε άλλο, βάλτε από τώρα αυτή τη συνταγή στις αγαπημένες σας. Συγκεντρώστε τα εύκολα υλικά και μπείτε στην κουζίνα και δημιουργήστε το πιο ωραίο vegan κείκ χωρίς γλουτένη!

Αν ακολουθείτε vegan διατροφή, νηστεύετε ή απλά αποφεύγετε τα ζωικά παράγωγα; Αυτό το κέικ θα γίνει ο καλύτερός σας φίλος.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 50 λεπτά
174
  • 2½ φλ. αλεύρι
  • 1 1⁄3 φλ. ζάχαρη
  • 1/2 φλ. κακάο
  • 2 κ.γλ. κοφτά μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 1 φλ. νερό
  • 100 γραμ. χυμό πορτοκάλι
  • 130 γραμ. σπορέλαιο
  • 100 γραμ. ξυσμα κουβερτούρας
  • Για το γαρνίρισμα
  • ζάχαρη άχνη και κακάο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το vegan κέικ

    Ξεκινάμε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 170 ºC.

    Λαδώνουμε φόρμα του κέικ και στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση και στα τοιχώματα.

    Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη, το κακάο, το baking powder, τις βανίλιες και το αλάτι.

    Με σύρμα τα ανακατεύουμε να αφρατέψουν.

    Σε άλλο μπολ βάζουμε το νερό, το χυμό, το λάδι και αναμιγνύουμε.

    Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στερεά και απαλά τα ανακατεύουμε.

    Τέλος, ρίχνουμε τη σοκολάτα και με κουτάλι ανακατεύουμε ελαφρά.

    Εναλλακτικά μπορείτε να φτιάξετε το vegan κέικ σοκολάτας με κουβερτούρα.

    Ψήνουμε το vegan κέικ σοκολάτας σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 50΄, μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα και να βγαίνει καθαρή η λάμα από το μαχαίρι από το κέντρο του.

    Για το σερβίρισμα

    Αφήνουμε να κρυώσει καλά στη φόρμα και μετά ξεφορμάρουμε. Αν είναι ζεστό, δεν ξεφορμάρεται εύκολα.

    Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κακάο.

    Μετά το vegan κέικ σοκολάτας, δοκιμάστε και τη παρακάτω συνταγή:

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται