Vegan σοκολατένιο γλυκό
Για το vegan σοκολατένιο γλυκό, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μαύρα φασόλια βρασμένα, ή μίξη βρασμένων οσπρίων, όπως φασόλια, ρεβύθια κλπ.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα φασόλια, τη βρώμη, το κακάο, το μέλι, τους χουρμάδες, το λάδι, το μπέικιν, το ξύσμα και 2 πρέζες αλάτι.
Αλέθουμε όλα τα υλικά πολύ καλά να πολτοποιηθούν και να γίνουν σαν πάστα.
Τέλος ρίχνουμε μέσα τις σταγόνες σοκολάτας και με σπάτουλα ανακατεύουμε να μπουν στο μείγμα. (Κρατάμε λίγες σταγόνες σοκολάτας για την επιφάνεια του γλυκού).
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε μικρό ταψί 24 εκατοστά ή σε μικρή βουτυρωμένη φόρμα με αποσπώμενη βάση.
Αδειάζουμε το γλυκό, ισιώνουμε την επιφάνεια με σπάτουλα. Πασπαλίζουμε τις υπόλοιπες σταγόνες σοκολάτας.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 160 °C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, 15΄μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Αφήνουμε το σοκολατένιο γλυκό να σταθεί και να κρυώσει και μετά το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Κόβουμε σε μικρές μπουκιές και σερβίρουμε.
Μυστικά
Στράγγισε πολύ καλά τα όσπρια πριν τα χρησιμοποιήσεις.
Βάλε ό,τι όσπρια σου αρέσουν, όπως μαύρα φασόλια, ρεβύθια, μαυρομάτικα ή απλά φασόλια.
Αλέστε πολύ καλά το μείγμα στο μπλέντερ να γίνει αλοιφή.
Μπορείς να αντικαταστήσεις το μέλι με γλυκαντικό της αρεσκείας σου.
Μπορείς να βάλεις χουρμάδες χωρίς κουκούτσι ή δαμάσκηνα αποξηραμένα χωρίς κουκούτσι.
Χρησιμοποίησε κομμάτια λευκής ή άλλης σοκολάτας για παιχνίδι γεύσεων.
Βρείτε κι άλλες πεντανόστιμες Vegan συνταγές εδώ!