Vegan κέικ

Υλικά

  • 2½ φλ. αλεύρι
  • 1 1⁄3 φλ. ζάχαρη
  • 1/2 φλ. κακάο
  • 2 κ.γλ. κοφτά μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 1 φλ. νερό
  • 100 γραμ. χυμό πορτοκάλι
  • 130 γραμ. σπορέλαιο
  • 100 γραμ. ξυσμα κουβερτούρας
  • Για το γαρνίρισμα
  • ζάχαρη άχνη και κακάο

Για το vegan κέικ

Ξεκινάμε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 170 ºC.

Λαδώνουμε φόρμα του κέικ και στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση και στα τοιχώματα.

Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη, το κακάο, το baking powder, τις βανίλιες και το αλάτι.

Με σύρμα τα ανακατεύουμε να αφρατέψουν.

Σε άλλο μπολ βάζουμε το νερό, το χυμό, το λάδι και αναμιγνύουμε.

Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στερεά και απαλά τα ανακατεύουμε.

Τέλος, ρίχνουμε τη σοκολάτα και με κουτάλι ανακατεύουμε ελαφρά.

Εναλλακτικά μπορείτε να φτιάξετε το vegan κέικ σοκολάτας με κουβερτούρα.

Ψήνουμε το vegan κέικ σοκολάτας σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 50΄, μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα και να βγαίνει καθαρή η λάμα από το μαχαίρι από το κέντρο του.

Για το σερβίρισμα

Αφήνουμε να κρυώσει καλά στη φόρμα και μετά ξεφορμάρουμε. Αν είναι ζεστό, δεν ξεφορμάρεται εύκολα.

Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κακάο.

Μετά το vegan κέικ σοκολάτας, δοκιμάστε και τη παρακάτω συνταγή:

https://www.argiro.gr/recipe/vegan-keik/