Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Φόρμα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με το ξύλο κανέλας, τις φλούδες από το λεμονί και πορτοκαλί για δύο λεπτά να αρωματιστεί.
- Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε να λιώσει.
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το λάδι ή το βούτυρο καρύδας και καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι.
- Ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα για αρκετή ώρα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσει καλά και να σκουρύνει.
- Να σκάσει ο κόκκος του σιμιγδαλιού και να βγάλει τα αρώματά του.
- Τότε, προσθέτουμε την κανέλα και τις σταφίδες.
- Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Με μια κουτάλα και με προσοχή ρίχνουμε λίγο λίγο το ζεστό σιρόπι στο μίγμα.
- Προσοχή γιατί πετάγεται και καίει πολύ!
- Ξαναβάζουμε στη φωτιά το γλυκό και ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από την κατσαρόλα.
- Βάζουμε τη μισή ποσότητα στη φόρμα
- Στον υπόλοιπο προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και το καβουρδισμένο αμύγδαλο.
- Το αδειάζουμε και αυτό στη φόρμα.
- Ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Αναποδογυρίζουμε το γλυκό σε μια πιατέλα και τον γαρνίρουμε με γραμμές λιωμένης σοκολάτας.