• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
37
  • 6 χοιρινά μπριζολάκια από λαιμό
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 4 πιπεριές
  • 200 γρ. ασπρομανίταρα
  • 1 φλ. μπίρα
  • Φρέσκο θυμάρι
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
  • 200 γρ. ταλαγάνι ή χαλούμι
  • πουρές πατάτας

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα χοιρινά μπριζόλακια

    Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε φέτες.

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα μπριζολάκια και από τις δυο πλευρές. Τα βγάζουμε σε πιατέλα.

    Προσθέτουμε τα κρεμμύδια στο ίδιο λάδι και τα αφήνουμε να μαραθούν.

    Προσθέτουμε τις πιπεριές και τα μανιτάρια.

    Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το θυμάρι.

    Ξαναβάζουμε τα μπριζολάκια πάνω στα λαχανικά.

    Αλατοπιπερώνουμε.

    Σβήνουμε με τη μπίρα.

    Προσθέτουμε το ζωμό.

    Κόβουμε το χαλούμι σε κύβους. Όταν αρχίσει να γλασάρει η σάλτσα βάζουμε στα μπριζολάκια το τυρί. Σκεπάζουμε για 2′-3′ να λιώσει το χαλούμι. Σερβίρουμε με πούρε και πράσινη σαλάτα.

    Μία επίσης πολύ ωραία συνταγή για μπριζολάκια με λαχανικά που μπορεί να σας αρέσει, είναι και η παρακάτω:

    Ποιά άλλη συνταγή με μπύρα θα φτιάξεις;

    Κάτι μαγειρεύεται