Χοιρινές μπριζόλες με ψητά λαχανικά, ταλαγάνι και κους κους

Μπριζόλες με ψητά λαχανικά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Χοιρινές μπριζόλες με ψητά λαχανικά, ταλαγάνι σχάρας και μαγικό κους κούς. Μια ολοκληρωμένη πρόταση που αρέσει σε όλους

Δύσκολη
0:45

6

30 λεπτά

15 λεπτά

μπριζόλες με ψητά λαχανικά

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ ΤΟΥ ΧΟΙΡΙΝΟΥ

ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

Συμβουλή Ειδικού

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Ισορροπημένο γεύμα με ιδιαίτερη γεύση με τη συνταγή του κους κους και το ταλαγάνι. Πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας και πολύτιμες βιταμίνες κι αντιοξειδωτικά από τα λαχανικά, είναι τα χαρακτηριστικά του πιάτου. Βιταμίνες C, E, καροτενοειδή που έχουν ισχυρή αντιφλεγμονώδη κι αντιοξειδωτική δράση και βιταμίνες του συμπλέγματος Β κυρίως από του κους κους απογειώνουν θρεπτικά το πιάτο.

Εξοπλισμός

Γκριλιέρα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ ΤΟΥ ΧΟΙΡΙΝΟΥ

ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ

  1. Βάζουμε σε μπολ το βαλσαμικό ξύδι, το ελαιόλαδο, τα φρέσκα μυρωδικά και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
  2. Κρατάμε 2 κ.σ. μαρινάδα για τα ψητά λαχανικά.
  3. Σε σακούλα τροφίμων βάζουμε τα μπριζολάκια, τα περιχύνουμε με την μαρινάδα και τα κουνάμε να πάει παντού.
  4. Κλείνουμε τη σακούλα και αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα.
  5. Ζεσταίνουμε την γκριλιέρα και ψήνουμε τα μπριζολάκια για 5′ από την κάθε πλευρά.
  6. Κόβουμε τις πιπεριές σε 2 κομμάτια, το φινόκιο και το κρεμμύδι σε χοντρές φέτες και το ραντίτσιο σε φύλλα.
  7. Τα αλείφουμε με τη μαρινάδα που έχουμε κρατήσει.
  8. Τα ψήνουμε σε γκριλιέρα να μαλακώνουν.
  9. Τα στήνουμε εναλλάξ σε πιατέλα.
  10. Κόβουμε σε φέτες το ταλαγάνι και το ψήνουμε στη γκριλιέρα για λίγα λεπτά.
  11. Το βάζουμε πάνω στα ψητά λαχανικά και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και κρέμα βαλσαμικό.

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

  1. Βάζουμε το κους κους σε μπολ, προσθέτουμε το αγγούρι ψιλοκομμένο, το ρόδι, το αβοκάντο και το μανγκο σε καρεδάκια, τα μυρωδικά και το αμύγδαλο και περιχύνουμε με το πορτοκαλί, το ελαιόλαδο και το βαλσαμικό ξύδι.
  2. Προσθέτουμε αλάτι και ανακατεύουμε.
  3. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να ρουφήξει το κους κους υγρασία από όλα τα υλικά.
  4. Πριν σερβίρουμε ανακατεύουμε να αφρατέψει.
Απόρρητο