Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
Συμβουλή Ειδικού
Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Ισορροπημένο γεύμα με ιδιαίτερη γεύση με τη συνταγή του κους κους και το ταλαγάνι. Πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας και πολύτιμες βιταμίνες κι αντιοξειδωτικά από τα λαχανικά, είναι τα χαρακτηριστικά του πιάτου. Βιταμίνες C, E, καροτενοειδή που έχουν ισχυρή αντιφλεγμονώδη κι αντιοξειδωτική δράση και βιταμίνες του συμπλέγματος Β κυρίως από του κους κους απογειώνουν θρεπτικά το πιάτο.
Εξοπλισμός
Γκριλιέρα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το βαλσαμικό ξύδι, το ελαιόλαδο, τα φρέσκα μυρωδικά και αλατοπίπερο.
- Κρατάμε 2 κουταλιές της σούπας από τη μαρινάδα στην άκρη, για τα λαχανικά.
- Τοποθετούμε τις χοιρινές μπριζόλες σε σακούλα τροφίμων, τις περιχύνουμε με την υπόλοιπη μαρινάδα και ανακινούμε ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα.
- Κλείνουμε καλά τη σακούλα και την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Ζεσταίνουμε καλά μια γκριλιέρα και ψήνουμε τις μπριζόλες για περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να ψηθούν εσωτερικά.
- Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση, το φινόκιο και το κρεμμύδι σε χοντρές φέτες, και το ραντίτσιο σε φύλλα.
- Αλείφουμε τα λαχανικά με τη μαρινάδα που είχαμε κρατήσει στην άκρη και τα ψήνουμε στη γκριλιέρα μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ελαφριές γραμμές ψησίματος.
- Στήνουμε τα ψητά λαχανικά εναλλάξ σε μια πιατέλα.
- Κόβουμε το ταλαγάνι σε φέτες και το ψήνουμε στη γκριλιέρα για λίγα λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να μαλακώσει ελαφρώς.
- Τοποθετούμε το ψημένο ταλαγάνι πάνω από τα λαχανικά και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και κρέμα βαλσαμικού.
ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
- Τοποθετούμε το κους κους σε μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο αγγούρι, τους σπόρους ροδιού, το αβοκάντο και το μάνγκο κομμένα σε μικρά καρεδάκια.
- Συμπληρώνουμε με φρέσκα μυρωδικά και το φιλέ αμυγδάλου.
- Περιχύνουμε με τον χυμό πορτοκαλιού, ελαιόλαδο και λίγο βαλσαμικό ξύδι.
- Προσθέτουμε αλάτι κατά βούληση και ανακατεύουμε καλά.
- Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, ώστε το κους κους να απορροφήσει τα υγρά των υλικών.
- Πριν το σερβίρισμα, ανακατεύουμε ξανά για να αφρατέψει.