• προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
54

Για τη μαρινάδα του χοιρινού

  • 1/3 φλ. βαλσαμικό ξίδι
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κλαδάκι δεντρολίβανο και θυμάρι, ρίγανη
  • 6 χοιρινά λεπτοκομμένα μπριζολάκια λαιμού
  • Ανθός αλατιού
  • Ανάμεικτα πιπέρια
  • 6 φέτες ταλαγάνι
  • Για τα ψητά λαχανικά
  • 2 πολύχρωμες πιπεριές
  • 1 φινόκιο, κρεμμύδι, ραντίτσιο
  • Λίγο ελαιόλαδο & κρέμα βαλσαμικό

Για το κους κους

  • 1 ½ αυθεντικό κους κους (όχι ζυμαρικό)
  • 2 ζουμερά πορτοκάλια
  • 1/4 φλ. βαλσαμικό ξίδι
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι δυόσμο και μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 αγγούρι με τη φλούδα
  • 1 ώριμο αβοκάντο σε καρεδάκια
  • 1 ώριμο μάνγκο ψιλοκομμένο
  • 1 ρόδι καθαρισμένο
  • 3-4 κ.σ. αμυγδαλόψιχα λευκή
  • Λίγο αλάτι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
  • 610 Θερμίδες
    (kcal)
  • 35 % Λιπαρά
  • 40 % Υδατ/κες
  • 25 % Πρωτεΐνες
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

* Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

Για τη μαρινάδα

Βάζουμε σε μπολ το βαλσαμικό ξύδι, το ελαιόλαδο, τα φρέσκα μυρωδικά και αλατοπίπερο.

Τα ανακατεύουμε.

Κρατάμε 2 κ.σ. μαρινάδα για τα ψητά λαχανικά.

Σε σακούλα τροφίμων βάζουμε τα μπριζολάκια, τα περιχύνουμε με την μαρινάδα και τα κουνάμε να πάει παντού.

Κλείνουμε τη σακούλα και αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα.

Ζεσταίνουμε την γκριλιέρα και ψήνουμε τα μπριζολάκια για 5′ από την κάθε πλευρά.

Κόβουμε τις πιπεριές σε 2 κομμάτια, το φινόκιο και το κρεμμύδι σε χοντρές φέτες και το ραντίτσιο σε φύλλα.

Τα αλείφουμε με τη μαρινάδα που έχουμε κρατήσει.

Τα ψήνουμε σε γκριλιέρα να μαλακώνουν.

Τα στήνουμε εναλλάξ σε πιατέλα.

Κόβουμε σε φέτες το ταλαγάνι και το ψήνουμε στη γκριλιέρα για λίγα λεπτά.

Το βάζουμε πάνω στα ψητά λαχανικά και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και κρέμα βαλσαμικό.

Για το κους κους

Βάζουμε το κους κους σε μπολ, προσθέτουμε το αγγούρι ψιλοκομμένο, το ρόδι, το αβοκάντο και το μανγκο σε καρεδάκια, τα μυρωδικά και το αμύγδαλο και περιχύνουμε με το πορτοκαλί, το ελαιόλαδο και το βαλσαμικό ξύδι.

Προσθέτουμε αλάτι και ανακατεύουμε.

Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να ρουφήξει το κους κους υγρασία από όλα τα υλικά.

Πριν σερβίρουμε ανακατεύουμε να αφρατέψει.

Αν σας άρεσαν οι χοιρινές μπριζόλες με ψητά λαχανικά, τότε δείτε και την παρακάτω συνταγή:

Διαφήμιση

Συμβουλή του Ειδικού

Ισορροπημένο γεύμα με ιδιαίτερη γεύση με τη συνταγή του κους κους και το ταλαγάνι. Πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας και πολύτιμες βιταμίνες κι αντιοξειδωτικά από τα λαχανικά, είναι τα χαρακτηριστικά του πιάτου. Βιταμίνες C, E, καροτενοειδή που έχουν ισχυρή αντιφλεγμονώδη κι αντιοξειδωτική δράση και βιταμίνες του συμπλέγματος Β κυρίως από του κους κους απογειώνουν θρεπτικά το πιάτο.

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Κάτι μαγειρεύεται