Πανσέτα στο φούρνο με πατάτες

Εύκολη και γρήγορη χοιρινή πανσέτα στο φούρνο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Η ζουμερή πανσέτα αφήνει τους χυμούς της πάνω στις μελωμένες λεμονάτες πατάτες! Προσθέστε λίγο μέλι και δώστε μια γλυκόξινη γεύση στο φαγητό. Φτιάξτε την συνταγή για πανσέτα στο φούρνο με πατάτες και θα την λατρέψετε.

4

20 λεπτά

25 λεπτά

πανσέτα στο φούρνο - πανσέτες στο φούρνο - πανσέτες - πανσέτα - πανσέτα στο φούρνο με πατάτες - μαρινάδα για πανσέτα στο φούρνο - πανσέτα χοιρινή - πανσετάκια στο φούρνο - πανσετάκια - χοιρινή πανσέτα στο φούρνο - πανσέτα στο φούρνο με μέλι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΝΣΕΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Ταψί

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΝΣΕΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ετοιμάζουμε πρώτα τις πατάτες. Καθαρίζουμε, κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τις βάζουμε σε κατσαρόλα.
  2. Καλύπτουμε με νερό και σκεπάζουμε.
  3. Από την ώρα που θα πάρουν βράση, τις αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά, να μαλακώσουν.
  4. Τις στραγγίζουμε καλά και τις αδειάζουμε σε ταψί.
  5. Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά.
  6. Περιχύνουμε  τις πατάτες στο ταψί και τις ανακατεύουμε.
  7. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στη πανσέτα και την βάζουμε πάνω στις πατάτες.

ΨΗΣΙΜΟ

  1. Ψήνουμε στους 220°C για 25 λεπτά,  μέχρι να ροδίσουν και οι πατάτες.
  2. Οι πατάτες που ψήνονται στους χυμούς τις πανσέτας είναι απίστευτες.
  3. Αν θέλετε γλυκόξινη γεύση  μπορείτε να προσθέσετε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι.
Απόρρητο